A szűkített keretben is

A második keretszűkítés után is ott van a magyar női kézilabda-válogatott keretében az ÉRD három kiválósága, a kapus, Janurik Kinga, a beálló, Kisfaludy Anett és a balátlövő Klivinyi Kinga.

Hasonló tartalmaink:

Kim Rasmussen kijelölte a november 26-án, Kolozsváron kezdődő Kárpát-Kupa felkészülési tornára utazó tizennyolc fős keretet. Az eredetileg, a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra nevezhető 28 fős listát korábban már szűkítette a mieink dán szövetségi kapitánya, de a debreceni Főnix-csarnokban való felkészülés után a romániai tornára már csak tizennyolc játékost visz magával Rasmussen. A magyar válogatottban helyet kapott az ÉRD három kulcsjátékosa, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett és Klivinyi Kinga is. A legutóbbi keretből a debreceni Kelemen Éva, a német Thüringer HC-t erősítő Planéta Szimonetta és a győri Orbán Adrienn került ki.

A december 4-én kezdődő Európa-bajnokságra való közvetlen felkészülés során a magyarok előbb november 26-án, szombaton 16 órától a holland B-válogatottal játszanak, majd vasárnap a helyosztókat rendezik (bronzmeccs:16 óra, döntő: 19 óra). A másik ágon a román A-válogatott a B-kerettel küzd meg. Értelemszerűen a győztesek döntőznek, a vesztesek a harmadik helyért játszanak.

A svédországi kontinensviadalra tizenhat játékos nevezhető, a torna során három cserére van lehetőség. A magyar válogatott december 4-én utazik Malmőbe, ahol a C-csoport küzdelmeit rendezik. A végleges névsort minden csapatnak az első mérkőzése előtti napon kell leadnia, azaz az A- és B-csoportok esetében december 3-án, a C- és D-csoportoknál december 4-én.

Egyébként sokatmondó adat, hogy a keretben lévő jelenlegi három érdi játékos mellett további négy korábbi érdi is ott van, hiszen Kovács Annára, Szekeres Klárára, Triscsuk Krisztinára és Schatzl Nadine-ra is számít Kim Rasmussen.

A kapitány a Nemzeti Sportnak  megindokolta, hogy csak két kapust visz Svédországba, akik közül az egyik biztosan Kiss Éva lesz, Janurik Kinga pedig Szikora Melindával küzd meg az utazó keretbe kerülésért (alighanem a kimaradó ott lesz a meccsre nem nevezett, de cserélhető játékosok között). Emellett a lap írja, hogy az Eb-re minden bizonnyal két beállót fog nevezni Kim Rasmussen, azaz a Kisfaludy Anett-Dombi Luca-Mészáros Rea trióból egyikük itthon fog maradni, de az inkább védekező szerepet betöltő Mészáros Rea és a támadásban jeleskedő Dombi Luca mellett Kisfaludy mindkét szerepben kiegyensúlyozott teljesítményre képes.

Szinte biztosan ott lesz Malmőben Klivinyi Kinga, a balátlövő poszton mellette Triscsuk Krisztina bevethető, illetve a keret listáján Szekeres Klára szerepel ezen a poszton, de ő védekezőspecialista játékos. Igaz, azt is meg kell jegyezni, hogy a három irányító közül (Görbicz Anita, Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita) adott esetben mind bevethető átlövőként is.

Nem csak a magyarok kezdték el a felkészülést, az A-csoportban szereplő válogatottakban két ÉRD-játékos is szerepel, a szerbek csapatkapitányként számolnak Katarina Krpezs-Slezákkal, így arra, hogy ő kihagyja az Eb-t minimális az esély. Déli szomszédaink Csehországban vesznek részt egy nemzetközi tornán, ahol a nyitónapon 35–25-re győzték le a norvég B-válogatottat. A szerbek november 25-én a házigazda csehekkel, majd 26-án az osztrákokkal mérkőznek meg.

Az érdiek közül még Mireya González lehet ott az Eb-n, hiszen a spanyol válogatott bő keretében is ott volt.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete a Kárpát-Kupára
Kapusok: 
JANURIK KINGA (ÉRD), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győr), Lukács Viktória (FTC)
Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Kovacsics Anikó (FTC), Szucsánszki Zita (FTC)
Beállók: Dombi Luca (Mosonmagyaróvári KC SE), KISFALUDY ANETT (ÉRD), Mészáros Rea (FTC)
Balátlövők: KLIVINYI KINGA (ÉRD), Szekeres Klára (FTC), Tricsuk Krisztina (Siófok KC)
Balszélsők: Erdősi Ildikó (SKC), Schatzl Nadine (FTC)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Bea
Kapusedző: Bakos István
Erőnléti edző/videoelemző: Kristian Kristensen

Európa-bajnokság, csoportbeosztás (Svédország, december 4–18.),
A-csoport (Stockholm): Svédország, Szerbia, Spanyolország, Szlovénia
B-csoport (Kristianstad): Hollandia, Franciaország, Németország, Lengyelország
C-csoport (Malmö): Montenegró, MAGYARORSZÁG, Dánia, Csehország
D-csoport (Helsingborg): Norvégia, Oroszország, Románia, Horvátország
A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott csoportmérkőzései
December 5., 18.30: Magyarország–Csehország
December 7., 20.45: Dánia–Magyarország
December 9., 18.30: Montenegró–Magyarország

Címkék