55 éves a VMG
55 éves a VMG

Noha az oktatás sem szünetel, hétfőtől péntekig mégis különleges programokon vehetnek részt a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulói. Ám ez a Vörösmarty-hét más, mint a korábbiak, hiszen az iskola ebben az évben ünnepli fennállásának 55. évfordulóját.

Hasonló tartalmaink:

A torta világnapja kapcsán megtartották az osztálytorták versenyét, amely azonban csak a kezdete volt annak, az egy héten át zajló programsorozatnak, amit Vörösmarty Mihály születésének és halálának évfordulója környékén évről évre megtartanak az érdi gimnáziumban. A sikeres életpályák című beszélgetés-sorozatban Bus István újságíróval ismerkedhettek meg az intézmény jelenlegi tanulói, de a következő napokban – mások mellett – Vető Bálint matematikus és Majthényi Szabolcs vitorlázó is az intézmény vendége lesz, akik valaha szintén a Vörösmarty padjait koptatták.

Ahogy az egykori diákok látogatása, úgy a hét egyéb eseményei, mint például Vörösmarty Mihály sírjának megkoszorúzása, vagy éppen az iskolatörténeti vetélkedő is azt a célt szolgálja, hogy a gyerekekben kialakuljon a kötődés az intézményhez illetve annak szellemiségéhez. A sok éves tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy e szándék sikeresnek mondható, hiszen a volt tanulók nem csak ilyenkor, hanem a hétköznapokban is vissza-vissza térnek hajdani iskolájukba.

Az idei Vörösmarty-hét eseményei december 2-án a Művelődési Központban megrendezésre kerülő Diákgálával zárulnak. december 2-án a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Címkék