A Modern Városok Program előrehaladása

Rendkívüli ülést tartott Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a Polgárok Háza dísztermében. Az ülésen két napirendi pontot tárgyaltak, többek között a Modern Városok Program előrehaladásáról hallgattak meg tájékoztatót a képviselők.

Hasonló tartalmaink:

A rendkívüli közgyűlésen a képviselők elfogadták az a javaslatot, amelynek köszönhetően a helyi hulladékgazdálkodás fejlesztésére a város benyújthat egy pályázatot. Dr. Bács István alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ennek keretében 3,6 milliárd forintot nyerhet a város. Sikeres pályázat esetén egy kommunális válogató és egy komposztáló üzem létesülne és újabb hulladékszállító járművek érkeznének a városba. Az alpolgármester elmondta, hogy a régi szennyvíz-leürítő telepen hoznák létre kommunális válogatót és a komposztáló üzemet.

A második napirendi pont miatt hívták össze a rendkívüli ülést, hiszen a képviselők részletes tájékoztatást kaptak a Modern Városok Program jelenlegi állásáról. Dr. Bács elmondta, hogy a korábbi 4 milliárdon felül, idén még 1.7 milliárd forint érkezik a kormánytól a város számlájára. Az alpolgármester úgy értékelt, hogy eddig sikeresen nyújtotta be projekt támogatási kérelmeit a város. A fejlesztésekhez szükséges ingatlanokat a kormányzati forrás felhasználásával már számos esetben megvásárolták, ennek köszönhetően 2017 első felében több látványos beruházás is elindul a Modern Városok Program keretében. Ilyen lesz a parkvárosi 24 tantermes általános iskola, a Batthyány Általános Iskola és Gimnázium építése, az óvodák építése, az új szociális ellátó építése a Topoly utcában, de jövőre kezdik a Dr. Romics László Egészségügyi Központ régi szárnyának a felújítását és a Kós Károly iskola rekonstrukcióját is – számolt be az alpolgármester.

A politikus elmondta még, hogy 2017 lesz a nagy építkezések éve, de néhány projekt, mint például a Teleki Sámuel Általános Iskola és Gimnázium építése, 2018-ban kezdődik el.

 

 

Címkék