„Mindent megtettem”

December 7. és 10. között a budapesti Gerevich Aladár Sportcsarnok ad otthont a Papp László felnőtt férfi országos ökölvívó bajnokságnak, melyen az Érdi Box Klubból Csóka Roland indul a 91 kilogrammos súlycsoportban.

Hasonló tartalmaink:

A még csak másodéves ifi, de tizennyolcadik életévét betöltő Csóka Roland születésnapja után már részt vehet felnőtt versenyen, ezért az ÉBK el is indította őt a felnőttek ob-ján. Az ökölvívó rengeteget készült a viadalra, s ősszel két könyves (éles) meccsén az Érdi Napokon és a Budaörsön rendezett pofonpartin is győzött, igaz, előbbin még ifjúságiként. Illetve a női országos bajnokság egyik játéknapja előtt is kesztyűzött egyet egy rutinos ellenféllel.

„Sokat edzettünk, az elmúlt két hétben már napi kétszer, emellett reggel futottam. Úgy érzem, mindent megtettem.” – mondta Csóka Roland, s ezt edzője, Dobrádi Zsolt is megerősítette, kiegészítve azzal, hogy bízik benne, a magyar bajnokságon kiderül, mennyire is volt sikeres a felkészülés, de Roland mindent beleadott.

Dobrádi Zsolt megjegyezte: „Elsősorban azt várom tőle, hogy az előző mérkőzéseihez és magához képest fejlődjön, és a dobogón végezzen.” Csóka Roland is hasonlóképp vélekedett, de elmondta, hogy neki már az is nagy dolog, hogy eljutott odáig, hogy egy felnőtt magyar bajnokságon elindulhasson.

A felnőtt 91 kilogrammos mezőnyben telt ház, azaz összesen tizenhat induló van, amely azt jelenti, hogy a döntőig minden nap kötelek közé kell lépni. Az első két nap (december 7-8.) a selejtezőké, 9-én rendezik az elődöntőket, 10-én a döntőt a budapesti Gerevich Aladár Sportcsarnokban.

„Ahogy Roli is mondta, már az nagy dolog, hogy valaki ringbe lép egy felnőtt országos bajnokságon. Ez az év legrangosabb eseménye, aki itt veszi a bátorságot, hogy szorítóba lép, az már becsületre méltó. Ezért külön örülök, hogy Rolival eljutottunk idáig, mert itt van nálunk junior kora óta.” – jegyezte meg Dobrádi Zsolt, aki nem mellesleg korábban többször is volt országos bajnok a felnőttek mezőnyében.

Csóka Roland másodéves ifi, elsőéves felnőtt versenyző ezért még előtte a jövő.

„Mivel ez az első felnőtt magyar bajnokságon, nincs veszítenivalóm, rengeteg időm van még.” – tette hozzá a tizennyolc éves ökölvívó. Dobrádi Zsolt kiegészítette: „Mindenképpen tapasztalatszerzés lesz a felnőtt országos bajnokság. Nagyon remélem, hogy az előző időszak felkészülése kiteljesedik.”

A mérlegelés december 7-én, délelőtt zajlott le, a sorsolás kora délután derül ki, amint megvan, frissítjük cikkünket.

Frissítés: Csóka Roland a Kőbánya SC ökölvívója, Zsigmond József ellen lép a kötelek közé az esti órákban. A Felnőtt Férfi Ökölvívó Magyar Bajnokságot itt lehet élőben követni:

Fotó: Irmai Zsófia Photography

Címkék