Ismét egyéni csúcsokat emelt!

1209_sulyemeles

Összesítésben negyedik helyen végzett az izraeli Eliatban zajló U23-as súlyemelő Európa-bajnokságon a BKV Előre érdi súlyemelője, Jung Beáta, aki ismét egyéni rekordokat emelt, s szakításban – az egyetemi világbajnoksághoz hasonlóan – ezüstéremig jutott.

Hasonló tartalmaink:

„Véget ért életem legnehezebb versenyidőszaka” – kezdte sorait a legnagyobb közösségi portálon Jung Beáta, aki az U23-as kontinensviadalon ismét megdöntötte eddigi csúcsait, miután szakításban 99, lökésben 109 kilogrammot emelt, azaz az egyetemi világbajnokságon mutatott teljesítményét egy-egy kilóval megjavította és 208 kilogrammos összetettel a negyedik helyen végzett.

Az érdi súlyemelő szakításban a 92, a 96 és a 99 kilogrammot is sikeresen felvette, s ezt a teljesítményt csak az orosz Nadezsda Likhacseva tudta felülmúlni. Lökésben a 105 kilogrammot felvette, majd a 109 kilóba előbb belehibázott, de másodjára már sikeresen felvette, így itt is egyéni legjobbját hozta, amellyel hatodik helyen végzett, de összesített eredményét a már említett – és végső győztes – Likhacseva mellett a fehérorosz Anasztaszija Mikhalenka és a lengyel Jolanta Wior múlta felül (utóbbi egy kilogrammal), ezzel Jung Beáta negyedik helyen végzett.

Az érdi súlyemelő beszámolójában megjegyezte: „Rengeteg versenyen kellett részt vennem ebben a pár hónapban, úgyhogy most megérdemlek egy kis crossfit edzést újra.”

Jung Beátát a verseny előtt Kiss Attila és Kiss Sándor készítette fel, a versenyen pedig Likerecz Attila és Bálint Csaba segítették őt.

Címkék