Kiváló évzáró

A budapesti Központi Tornacsarnok adott otthont az idei akrobatikus torna országos bajnokságnak, melyre az Érdi Torna Club tíz egysége kvalifikálta magát (legtöbb a mezőnyben), s hét érmet szerzett.

Hasonló tartalmaink:

Az akrobatikus tornászok magyar bajnokságára az évközi pontszerző viadalokon lehetett indulási jogot szerezni. Tavaly az érdiek hat egysége döntőzött, s mindegyik dobogón végzett. Az idei évre is hasonló mennyiségű csapatot vártak, ehhez képest tíz lett belőle, s azokból heten a dobogón zártak.

A serdülő fiú párosban Balogh Máté és Kánnai Márton nem talált legyőzőre, míg a gyermek páros kategóriában Somkuti Emma és Sárdi Borbála, valamint Kis Vanda és Vajna Lilla is ezüstérmes lett. Sőt, az Ivanics Rozina, Bikkes Eszter alkotta kettős is második helyen zárt, de ők már a serdülőknél tették mindezt. A dobogó legalsó fokára serdülő párosban (Szilas Eszter, Renglovics Anna), újonc hármasban (Gerzanics Villő, Sztrunga Jázmin és Gerzanics Csenge) és újonc párosban (Pelczel-Nagy Eszter, Katona Lilla) is érdiek álltak.

„Az összes egységünk, amely idén elindult, az bejutott a magyar bajnoki döntőbe. Ezt szerintem egyik egyesület sem mondhatta el magáról.” – kezdte Papp Ildikó, az ÉTC akrobatikus tornászainak vezetőedzője, aki viszont mégsem teljesen elégedett. „Sajnálatos, hogy maga az eredmény nem jött annyira. Voltak hibák, úgy érzem, a gyerekek egy kicsit elfáradtak így év végére. De nem szégyenkezhetünk a hét dobogós helyezéssel sem.”

Ami a versenyt illeti, az ÉTC volt a legnépesebb táborral, egy egyesület sem mondhatja el magáról, hogy több egységet adott az érdieknél, sőt, csak az FTC tudta megközelíteni őket, amelytől nyolc páros vagy duó jutott a fináléba. Ezzel kapcsolatban Papp Ildikó megjegyezte: „Mindenféleképpen előkelő.”

Az ÉTC vasárnap pedig a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezte hagyományos évzáró gáláját, ahol az egyesület mind a négy szakosztálya (akrobatikus torna, cheerleading, tánc, vívás), s azok korosztályos együttesei tartottak bemutatót, így a legkisebbektől olyanokig, akik már edzőként segítik a csapatot. Külön érdekesség volt, hogy vasárnap reggel ért haza az izraeli Eliatban rendezett U23-as súlyemelő Európa-bajnokságról Jung Beáta, a BKV Előre érdi súlyemelője, aki korábban versenyzőként, jelenleg pedig edzőként segíti a csapatot, de Ferenczy Fannival közösen tartott egy bemutatót.

A Batthyányba szép számmal jöttek érdeklődők a gálára, ha csak a nézőket számoljuk, akkor telt ház volt, de a klub jelenleg aktív 450 sportolójának nagy része pedig a bemutatótérben volt, azaz igencsak ki volt használva a tornacsarnok.

Címkék