Bolyai-ünnepség

A Bolyai János Általános Iskolában a névadó tiszteletére megtartották a Bolyai-napot, ahol a szokásoknak megfelelően díjakat adtak át valamint a tankerületi matematikaverseny eredményhirdetésére is sor került. A nap hátralévő részében pedig osztályprogramokon vehettek részt a tanulók.

Hasonló tartalmaink:

December 15-én, Bolyai János születésnapján minden évben megemlékeznek az intézményben. A rendezvény egy rövid előadással kezdődött, melyben felidézték a matematikus éltének fontos eseményeit.

A műsort követően a diákok megkoszorúzták az iskola aulájában lévő Bolyai domborművet, majd a hagyományoknak megfelelően díjátadó következett. Ebben az évben Simó Károly alpolgármestertől vehették át az emlékérmet a díjazottak.

Az elmúlt időszakban tartották a tankerületi Bolyai matematikaversenyt, ennek eredményhirdetése is ezen a napon történt.

Bolyai János személye és szellemi öröksége nem csak a rendezvényeken kerül előtérbe, az iskola igyekszik egész évben ennek alapján szervezni a programokat és az oktatási munkát.

Címkék