Döntetlennel zárták az Eb-t

26–26-os döntetlent játszott az olimpiai bajnok Oroszországgal a magyar női kézilabda-válogatott a svédországi Európa-bajnokság középdöntőjében, mely Klivinyi Kingáék utolsó meccse volt a tornán.

Hasonló tartalmaink:

A norvégok elleni egygólos (24–23) vereség után egy nappal újabb nagy ellenfél ellen lépett pályára Helsingborgban a magyar női kézilabda-válogatott, amely tudta, hogy bárhogyan is alakuljon a középdöntő utolsó mérkőzése, nem juthat tovább a helyosztó helyekre.

Az oroszok elleni találkozó fordulatosan kezdődött, hol Kisfaludy Anették, hogy Jevgenyij Trefilov lányai vezettek. Az első negyed óra után még az oroszoknál volt az előny, de ezt követően a mieink háromgólos előnyre is szert tettek, majd a szünetben egy maradt közte.

A fordulás után a magyar csapat többször is támadhatott a négygólos előnyért, de ehelyett az oroszok egyenlíteni tudtak. Három perccel a mérkőzés vége előtt pedig már a vezetést is megszerezték, de a magyarok a győzelemért is támadhattak 26–26-nál, viszont a győztes találatot egyik félnek sem sikerült megszereznie, így maradt a döntetlen, amellyel eldőlt, hogy Kim Rasmussen lányai a 12. helyen végeztek az Európa-bajnokságon.

A találkozón Klivinyi Kinga kimagaslóan teljesített, öt gólt szerzett, de ezt úgy tette, hogy többször is ápolni kellett őt, mert a kemény orosz védők többször is szabálytalanul állították meg. Kisfaludy Anett pedig kétszer volt eredményes.

A középdöntő másik csoportjában a spanyolok és a szerbek számára is véget ért a kontinensviadal. Mireya Gonzálezék ötgólos, 29–24-es vereséget szenvedtek a hollandoktól (az érdi átlövő háromszor volt eredményes), míg Katarina Krpezs-Slezákék a franciák ellen maradtak alul 28–21-re.

Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő
I. csoport, Göteborg

Spanyolország–Hollandia 24–29 (13–15)
Legjobb dobók: Martín 6, Pena 4, ill. Polman 10, Groot 5

Svédország–Németország 22–28 (9–12)
Ld: 
Hagman 4, Gulldén 3, ill. Bölk 5, Wohldold 4

Szerbia–Franciaország 21–28 (12–15)
Ld: 
Sztoiljkovics 6, Pop-Lazics 5, ill. Ayglon, Nze Minko 6–6

II. csoport, Helsingborg

Magyarország–Oroszország 26–26 (14–13)
Ld.:
Kovács Anna 6, Klivinyi 5, Hornyák D. 4, ill. Dmitrijeva 7, Posztnova, Szeny, Szudakova, Vjahirjeva 3–3

Dánia–Románia 21–17 (12–10)
Ld: 
Hansen 9, Tranborg 4, ill. Buceschi 4, Neagu 3

Csehország–Norvégia 24–35 (17–18)
Ld: 
Hrbková 7, Luzomová, Kordovská 3–3, ill. Mörk 6, Herrem, Ingstad, Kristiansen 5–5

A legjobb négy közé jutott: Hollandia, Franciaország (I. csoport), Norvégia, Dánia (II. csoport)

Az ÉRD jobbszélsője, Katarina Krpezs-Slezák bekerülhet az Európa-bajnokság All-Star csapatába, hiszen az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kiadta azt a listát, melyen a posztok öt legjobbja szerepel. A jobbszélsőknél rá is lehet szavazni. A szavazás ide kattintva érhető el!

Címkék