Karácsonyi koncertek

A különleges élményt adó adventi kórus- és zenekari koncertek a jövő héten már karácsonyi hangversenyekkel zárulnak. Idén a városközpontban két helyszínen kínálkozik lehetőség arra, hogy a zene szárnyán is ráhangolódjunk a szeretet ünnepére.

Hasonló tartalmaink:

A Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola először a jövő kedden, december 20-án 18 órai kezdettel, a Szepes Gyula Művelődési Központ kamaratermében várja az érdeklődőket egy igen jó hangulatúnak ígérkező karácsonyi hangversennyel. Stiblo Anna, a zeneiskola vezetője elmondta lapunknak, hogy intézményük korábban csupán egy ünnepi koncerttel várta az érdeklődőket, de olyan nagyon megnőtt az igény, egyrészt a fellépők, másrészt a hallgatóság részéről, hogy idén úgy döntöttek szétválasztják a szóló- és zenekari rendezvényt, s két egymást követő napon, más színhelyen, más fellépőkkel, két eltérő műsorral örvendeztetik meg az érdi közönséget. A kultúrházban főként a hangszerszólisták előadásaiban gyönyörködhetnek a zenekedvelők. Az est programján többek között Beethoven, Mozart, Marcello, Corelli, valamint a magyar szerzők közül Papp Lajos és Bogár István művei szerepelnek majd.

A növendékek hangversenyét másnap, december 21-én a Lukin Zeneiskola gyermekzenekarának és kórusának, valamint a tanári kamarazenekarnak és kórusának nagyszabású karácsonyi koncertje követi, amelynek színhelye az idén első alkalommal a Kálvin téri református templom lesz, s a rendezvény itt is 18 órakor veszi kezdetét. Erdélyi Takács István tiszteletes nagy örömmel adott helyet a kivételes eseménynek, s a templom is kiválóan alkalmas erre a kivételes városi rendezvényre. A műsor a zenetörténet különböző korszakainak ismert és kevésbé ismert műveiből állt össze. Vivaldi, Mozart, Händel, Balázs Árpád és Eszterházy Pál kiváló alkotásai csendülnek fel a fúvós- és vonós zenekar, valamint a Lukin gyermekkórus és a tanári énekkar előadásában.

Érdi Újság 

Bálint Edit

Címkék