Nyolcból hat!
Nyolcból hat!

Pazar évet zárt az Érdi Box Klub, amely a lehetséges nyolc kategóriából (serdülő, junior, ifi és felnőtt nemekre lebontva) hatban érmet szerzett az országos bajnokságokon. Emellett megszervezték Érden a négynapos női ob-t is.

Hasonló tartalmaink:

Hallgassa meg Dobrádi Csillával és Dobrádi Zsolttal, az ÉBK edzőivel készült interjúnkat!

Ahogy a filmekben. Nem túlzás a Rocky filmsorozat. Nem csak Sylvester Stallone edz keményen, hanem a világ bármely pontján mindegyik ökölvívó. És most képzeljük el, hogy az Érdi Box Klub elsőéves felnőtt versenyzője, Csóka Roland téglákkal a kezében futott az ófalusi gáton – de az eredmény meg is látszott, hiszen érmet szerzett élete első felnőtt országos bajnokságán.

2009-ben alakult meg az ÉBK, amely idén a korosztályos ob-k mellett a diákolimpián is szerzett érmet, versenyeket szervezett, pofonpartiról pofonpartira járt. Dobrádi Csillának és Zsoltnak pedig tulajdonképpen szabad hétvégéje sem volt az évben – talán az ünnepek alatt pihennek és megújult erővel vágnak neki a következő esztendőnek.

Mindenki ilyen búcsút szeretne. Talán sokan irigykedhetnek rá, de szinte minden ember, aki elkezd komolyabban foglalkozni egy sporttal, az ilyen búcsúztatást szeretne karrierje végén. Dobrádi Csilla az őrjöngő hazai közönség előtt országos bajnoki címet szerezve vonult vissza az ökölvívástól – mármint a versenyzéstől. De, hogy mekkora esemény volt ez, azt ő maga mondta el.

Ugyan jön egy rövid pihenő, de nem állnak meg. Jövőre ott folyatják, ahol abbahagyták, s ismét lesz pofonpartijuk is. Aki szeretne, azt elindítják a versenyzői pályán, de aki csak hobbiként űzné az ökölvívást, azt is szeretettel várják az ÉBK termébe.

Fotó: Irmai Zsófia Photography

Címkék