Az “egészségnek” épült az új Bajcsy rendelő

Az érdieknek és az egészségnek épült az új egészségház a Bajcsy-Zsilinszky Endre úton, mondta Wolfgang Wallisch, a BENU Magyarország igazgatóságának elnöke ma délelőtt, amikor hivatalosan is átadták a gyógyszertár melletti új rendelőt. T. Mészáros András polgármester az ünnepségen arra emlékeztetett, hogy már csak két rendelő van hátra Érden, ami még nem újult meg. 

Hasonló tartalmaink:

Érden az elmúlt időszakban kettő kivétellel valamennyi háziorvosi rendelőt felújíttatott az önkormányzat. Az ófalusi és a Bagoly utcai rendelő maradt ki, de mindkettő esetében tudni vélik már a felújítás módját és idejét.

Az ófalusi építmény esetében a polgármester arról tájékoztatott, hogy várhatóan jövő tavasszal, legkésőbb kora nyáron kezdik meg a felújítást, aminek az az oka, hogy az épület olyan rossz műszaki állapotban van, hogy például a teljes tetőszerkezetet ki kell cserélni. A Modern Városok Programból tervezik a beruházást megvalósítani, a tervek már elkészültek, s amint jövőre az időjárási körülmények lehetővé teszik, elkezdik az épület rekonstrukcióját.

A Modern Városok Program részeként új szolgáltatóház és orvosi rendelő épül a Bagoly utca és a Fehérvári út sarkán. Az épület két szintes lesz, az alsó részén gyógyszertár, gyermekorvosi rendelő és védőnői szobák kapnak elhelyezést. Az emeleten két felnőtt háziorvosi rendelő és a körzeti megbízotti iroda lesz. A tetőtér pedig közösségi térként funkcionál majd. A tervek szerint 18 parkoló áll majd rendelkezésre, ami a Bagoly utcán kap majd elhelyezést.

A most átadott rendelőben a Bajcsy Zsilinszky út 40. alatt december 12-e óta rendel, a felújított gyógyszertár mellett Deák Erzsébet, Deák Gábor és Sziráki Csaba háziorvos.

Címkék