Kincsek a cipősdobozban
Kincsek a cipősdobozban

Hetvenöt rászoruló gyermek kapott karácsonyi ajándékot az Érdligeti Általános Iskolában az Érdligeti Biblia Közösség baptista gyülekezet és adományozó szülők jóvoltából.

Hasonló tartalmaink:

A cipősdoboz-akciót pár éve vezették be az iskolában: a baptista gyülekezet és a szülői munkaközösség együttműködésével a rászoruló diákokat ajándékozzák meg csupa új, hasznos holmival. Szépítőszerek, könyvek, rajzeszközök, kerékpáros felszerelés, társasjátékok kerültek a dobozokba, onnét pedig olyan gyerekekhez, akik közül többen csak itt kaptak karácsonyi ajándékot. Az akciót Varga György baptista lelkész, a szülői munkaközösség elnöke, Galamb Viktorné elnökhelyettes és Mike Adina szülő szervezte.

– A megajándékozandókat az osztályfőnökök segítségével választottuk ki, és külön kis ünnepség keretében adtuk át a szépen becsomagolt dobozokat, odafigyelve a gyerekek érzékenységére is. Előfordult már, hogy egy kislány sírva fakadt, megkérdezte, honnan tudtuk, hogy ő még sosem kapott karácsonyi ajándékot – idézte fel Galamb Viktorné, hozzátéve: olyan nem fordult még elő, hogy valakinek ne jutott volna ajándék.

– Az a szülő, aki vállalta egy-egy doboz összeállítását, megjelölte a megajándékozandó korát és nemét – azt viszont nem tudhatta, kinek is szól a csomag. A december 13-áig leadott ajándékdobozokat a baptista gyülekezet kiegészítette, így idén is minden rászoruló diáknak örömet tudtunk okozni – tette hozzá.

Érdi Újság 

Ádám Katalin

Címkék