Korabeli sváb életképek

Moser Ernő fafaragó művész a magyarországi németek életét bemutató fafaragványait már az ország számos településén bemutatták. Most Diósdon voltak láthatóak a korabeli mindennapokat idéző jelenetek.

Hasonló tartalmaink:

A sváb származású Moser Ernő fafaragásai a korabeli sváb emberek mindennapjait mutatják be. A fafaragások a hagyományos falusi mesterségeket, egyebek mellett egy cipész és egy kádárműhelyt, valamint a falusiak jellemző tevékenységeit ábrázolják.

Moser Ernő művészeti tehetsége már akkor megmutatkozott, amikor tudomást szerzett egy ismert költőről és fafaragóról. Ahogy az ő műveit meglátta, arra gondolt, hogy ilyeneket ő is tud készíteni.

Az életképeken és a diósdi Tájházban összegyűjtött, régi korok szakmáinak használati tárgyain keresztül a sváb emberek mindennapi életébe is betekintést nyerhettek a látogatók.

Moser Ernő fafaragó művész Életképek című kiállítása a diósdi Német Hagyományőrző Egyesület szervezésében 2017. január 4 és 12 között volt megtekinthető Diósdon a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Címkék