Lukin-siker a hatvani kastélyban

Az év végére is jutott egy Lukin-siker, az érdi iskola három hallgatója énekkategóriában vívta ki a zsűri elismerését a VI. Hatvani Országos Zeneiskolai Barokk Fesztiválon, amelyen a két nap alatt csaknem kétszáz zenész és énekes indult.

Hasonló tartalmaink:

A gyönyörű hatvani Grassalkovich-kastély méltó helyszíne évről évre ennek a rangos eseménynek. A barokk zenei fesztiválon rendszeresen részt vesznek ifjú érdi művészek és szinte minden alkalommal haza hoznak onnan helyezéseket, illetve okleveleket, de dicséreteket mindenképp!

Mint ahogy most, december végén is, amikor három diák: Bartus Barbara, Majoros Csenge és Boda Gábriel képviselte a Lukin-iskolát. Felkészítő tanáruk Szóka Júlia volt, a fesztiválon Rostás Sándor zongoraművész-tanár kísérte az ifjú énekeseket, akiknek meghatározott idő – négy-hat perc – alatt kellett előadni barokk művet, illetve műveket.

 

P1110391

Szóka Júliát is megdícsérte a zsűri elnöke, Kállay Gábor

A verseny végén, az eredményhirdetéskor, Kállay Gábor furulya-és énekművész nyilvánosan, a közönség előtt megdicsérte az érdi intézményben folyó művészi munkát, kiemelve Szóka Júlia felkészítését. Bartus Barbaráról azt mondta „szép ígéret a hangja”, Boda Gábrielnél a muzikalitást hozta fel, míg Majoros Csengénél azt, hogy ő nyújtotta korosztályában a legátütőbb teljesítményt, ő végül dicsérő oklevelet is átvehetett.

- Nagyon örülök, hogy ilyen erős és népes mezőnyben értük el ezt a sikert ezen az országos versenyen, éppen az év végén, amely remélem a 2017-es esztendő munkájára is kihat, és hasonló sikerrel folytathatjuk a tehetségek képzését az idén is – összegzett Szóka Júlia felkészítő tanár.

Érdi Újság 

temesi

 

Címkék