Két ökoiskola Érden

Két érdi közoktatási intézmény is elnyerte 2016 decemberében az Ökoiskola címet. A Vörösmarty Mihály Gimnázium első alkalommal pályázott, sikeresen, a Bolyai János Általános Iskola azonban harmadik alkalommal nyerte el a címet, így ők Örökös Ökoiskola oklevelet vehettek át.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium első alkalommal pályázott és nyerte is el két évre az Ökoiskola címet.

A 2016 decemberében átvett Ökoiskola Oklevelet az az intézmény nyerheti el, amelynek mindennapi életébe beépül a környezettudatosság, a természet védelme és az egészséges életmódra nevelés – mondta el dr. Kállayné Szerényi Júlia, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanára.

Az Érdi Bolyai János Általános Iskola már két cikluson túl van, és mivel harmadszorra is elnyerték az oklevelet, ezért most már kiérdemelték az Örökös Ökoiskola Címet.

Baranyi Teréz, az Érdi Bolyai János Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy már a cím elnyerése előtt is ebben a szellemben folyt az oktatás az iskolában és ezután is ezt folytatják.

A két intézmény dolgozói nem elégszenek meg azzal, hogy elnyerték ezt a címet, de a jövőben is sokat tesznek azért, hogy méltóak legyenek az elismerésre. A Bolyaiban a szelektív-hulladékgyűjtés bevezetése szerepel a rövidtávú tervek között, míg a Vörösmartyban konyhakert létesítését vállalták.

Az Ökoiskola Cím a diákokra nem ró kötelezettségeket vagy terheket, inkább egy lehetőség számukra, hogy ők is kivegyék részüket a környezettudatos életmód megvalósításából. Az ökoiskola program élményszerű eseményeket jelent a tanulók számára és mindenki megtalálhatja benne a számára megfelelő elfoglaltságot.

Címkék