Új sportcsarnok épül Budaörsön!

Január 12-én letették a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium udvarán épülő, 2017. szeptemberére elkészülő Aramis Sportcsarnok alapkövét – olvasható a budaors.hu-n.

Hasonló tartalmaink:

A szeptemberre elkészülő komplex létesítmény az élsportnak, a helyi diáksportnak, valamint kulturális rendezvényeknek is helyt ad majd.

Az Aramis Sportegyesület Futsal Sportcsarnoka három szereplő együttműködése révén valósul meg. Az Aramis SE, az Illyés Gyula Gimnázium és Budaörs Város Önkormányzata fogott össze annak érdekében, hogy Budaörs egy új, többfunkciós közösségi térrel gazdagodjon.

Az élvonalbeli futsalcsapat a jövőben már nem a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnokban, hanem az egyesület nevére hallgató létesítményben játssza hazai mérkőzéseit, de a csarnokot úgy tervezték, hogy a teremlabdarúgás mellett kézilabda-, röplabda-, illetve kosárlabdamérkőzések rendezésére is alkalmas legyen, így a Budaörsi DSE NB I-es röplabdacsapata, valamint az NB II (harmadosztály) Közép B-csoportjában szereplő férfi kosárlabdacsapata is játszhatja az Aramis Sportcsarnokban a hazai találkozóit.

A küzdőtér parketta borításának köszönhetően különböző kulturális rendezvényeknek, társadalmi eseményeknek is helyet adhat majd a komplexum, ahol kiépítik a televíziós közvetítések lehetőségét is.

A csarnok játéktere 20×40 méteres lesz, az épület hasznos alapterülete – kiszolgáló létesítményekkel együtt – több mint kétezer négyzetméter. Belmagassága 10 méteres, lelátója 200 ülőhellyel és 50 állóhellyel rendelkezik.

Az új csarnok megnöveli az Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok lehetőségeit is, hiszen a jövőben olyan rendezvényeket is befogadhat majd Budaörs, amelyeknél fontos, hogy egyszerre több helyszínen is folyjanak a mérkőzések.

Az Aramis Futsal Sportcsarnok beruházás bruttó kivitelezési összege 695 millió Ft, melynek 70%-át, 482 millió Ft-ot az Aramis SE biztosít TAO támogatásból, 30%-át, 213 millió Ft-ot, Budaörs Város Önkormányzata nyújt a projekt megvalósulásához vissza nem térítendő támogatásként, az Aramis Sport Egyesület részére.

Az épület generálkivitelezője a Swietelsky Magyarország Kft., a terveket a SAGRA Építész Kft. készítette.

Címkék