Információs füzet kiadását tervezi az Idősügyi Tanács

Régóta tervezi az Idősügyi Tanács az idősek számára hasznos és fontos tudnivalókat tartalmazó információs füzet kiadását. Ebben az évben pályázat útján kívánnak a megvalósításba belefogni, hogy az elkészült kiadványt aztán minden érdi nyugdíjashoz eljuttassák. 

Hasonló tartalmaink:

A héten tartotta meg idei első ülését Érd Idősgyügyi Tanácsa, amelyen az idei programtervet és a hozzá kapcsolódó költségvetést is elfogadták. A tanácskozáson szó esett arról is, hogy az önkormányzat csak átlátható civil szervezeteket támogathat, így a nyugdíjas klubok a jövőben létszámarányosan részesülhetnek a nekik nyújtott anyagi támogatásból. Ennek pedig feltétele, hogy pontos nyilvántartást vezessenek a klubtagokról és maguk közül megválasszanak egy személyt, aki képviseli a társulást – erről az Idősügyi Tanács elnöke, Simó Károly alpolgármester tájékoztatta a január 16-ai ülés résztvevőit.

Hallgassa meg az alpolgármesterrel készült interjúnkat!

 

A nyugdíjasklubok vezetői kifejtették, ennek nem lesz akadálya, hiszen korábban is készítettek listát a klubtagokról. Vannak viszont olyan nyugdíjasok, akik több klubba is járnak, nekik mostantól meg kell jelölniük, melyik klubot tartják a sajátjuknak, ugyanis a létszámarányos támogatásból csak egyszer részesülhetnek. Problémaként merült fel, hogy a klubok listájára felkerülhetnek-e a környékbeli településekről átjáró idősek, hiszen ők nem Érden jogosultak támogatásra. A tanács tagjai egyetértettek abban, hogy őket ki kell hagyni a létszámarányos támogatásból. A jövőben a város költségvetésében lesz egy elkülönített támogatási keret, amelynek 50 százalékát taglétszámarányosan kapják meg, a másik 50 százalékát pedig meghatározott célokra igényelhetik a nyugdíjas klubok.

Az idei munkatervet már tavaly év végén jóváhagyták az Idősügyi Tanács tagjai, akik arról is döntöttek, hogy a múlt esztendő sikeres rendezvényeire idén is számíthatnak a szépkorúak. Ebben az évben az Idősek Akadémiája sem marad el. A Zsigmond Király Főiskola munkatársai az idősek igényeinek megfelelő témákban tartanak majd előadásokat városunkban.

Régóta tervezi a tanács az idősek számára hasznos és fontos tudnivalókat tartalmazó információs füzet kiadását. Erre eddig forráshiány okán nem kerülhetett sor, de idén sikerülhet a tervük, mert – mint kiderült – egymillió forint értékben, pályázatot nyújtanak be a füzet megjelentetésére.

 

Címkék