A pingpong hete Budaörsön

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya január utolsó hetében a legszínesebb, és a lehető legszínvonalasabb programokkal vár minden érdeklődőt a Pingpong Hete Budaörsön rendezvényre – írja a budaors.hu.

Hasonló tartalmaink:

A versenysport két kiemelkedő mérkőzéssel szerepel a rendezvényen, hiszen egyrészt felnőtt női válogatott mérkőzésnek adhat otthont Budaörs Városa immár harmadik alkalommal (korábban Csehország és Franciaország ellen). A svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőn ráadásul két BSC sportoló, Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz is tagja annak a magyar válogatott keretnek, amely eddigi három mérkőzését megnyerte csoportjában, így jó esélye van arra, hogy csoportgyőztesként kvalifikálja magát az Európa Bajnokságra

A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya által szervezett pinponghét másik fontos tétmérkőzése pedig a Budaörsi Sport Club női csapatának ETTU Kupa negyeddöntője a török Bursa Büyüksehir Belediyespor csapata ellen. A lányok a december végén lejátszott fordulóban 3:1-re legyőzték portugál ellenfelüket, így jutottak be a legjobb nyolc közé, ami eddig egyszer sikerült 2003 óta, amióta a csapat részt vesz az ETTU Kupában. Az elődöntőbe jutás két mérkőzésen dől el, a visszavágóra február elején kerül sor Törökországban. A párharc esélyese a honosított ázsiai játékossal és idegen légiósokkal felálló török csapat, de a budaörsi lányok mindent elkövetnek majd, hogy borítsák a papírformát.

A szervezők szerint a versenysport és a szabadidő-tömegsport együtt, egy helyen lehet igazán erős és sikeres, ezért azon túl, hogy mindkét mérkőzésre várnak minden budaörsit és nem budaörsit, hogy együtt szurkolhassunk a magyar csapatoknak (a mérkőzések megtekintése díjtalan), újfent megrendezik a „Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnokságát”, ahol bárki elindulhat (nem budaörsi lakos is), aki nem igazolt asztalitenisz játékos. A versenyt gyerek és felnőtt korosztályban szervezik ugyanazon körülmények között, mint a nemzetközi mérkőzéseket, az érmek átadására pedig közvetlenül az ETTU Kupa mérkőzés előtt kerül sor. Nevezési díj nincs!

Azon sportolni vágyókat, akik nem szeretnének versenyezni, de pingpongozni igen két asztal várja folyamatosan a Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand létesítményében (2040 Budaörs, Hársfa u. 6.) 2017.január 23. hétfő és 29. vasárnap között, azaz a pingpong hetében!

A Pingpong Hete Budaörsön rendezvény programja:
2017. január 24. kedd 18.00:

Magyarország–Svédország női válogatott Európa-bajnoki-selejtező mérkőzés

2017. január 28. szombat 10.00:
Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnoksága

2017. január 28. szombat 18.00:
Budaörsi 2i SC–Bursa Büyüksehir Belediyespor (török) ETTU-Kupa-negyeddöntő

Címkék