Diákolimpiai bajnok a Batthyány floorballcsapata

Veszprémben rendezték az idei diákolimpiai floorball-döntőket, ahol az ország általános iskoláinak legjobbjai szerepeltek. Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola két egysége, a második és harmadik korcsoportos lány együttese is képviselte az érdi színeket, előbbi második, utóbbi első helyen végzett.

Hasonló tartalmaink:

A Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában az elmúlt években a floorball nemcsak egyre népszerűbb lett a tanulók körében, hanem egyre eredményesebb is. Ez köszönhető az elmúlt három év kitartó munkájának, annak, hogy Pavelka Zoltán mellett – aki a nagyobbaknak az Ares Hockey Club ’94 edzőjeként tart külön edzéseket – a kisebbek is részt vesznek tanórán kívüli, külön edzéseken a Dunai Krokodilok Egyesületében – áll a csapat edzőjének, az iskola tanítójának, Horváth Anikónak a beszámolójában.

0125_floorball_2Az idei tanév első felében a kispályás floorball diákolimpián a Batthyány több egységgel indult a különböző korosztályokban. A fiúknak nem sikerült az országos döntőbe jutás, de így is a harmadik helyen zártak az országos elődöntőben.

A második korcsoportban az országos elődöntőben kapcsolódott be a versenybe az érdi intézmény együttese, ahol tornagyőztesként jutottak tovább a döntőbe, ám a Komáromot nem tudták felülmúlni, így második helyen végeztek.

„A második korcsoportos lányokkal a döntő meccset a Komárom ellen vívtuk, ahol hosszú évek óta a legeredményesebb utánpótlás-nevelés zajlik. Minden szempontból jobbnak bizonyult a narancs színekben játszó csapat, de méltó ellenfélként  megálltuk a helyünket, és harcolva adtuk át az első helyet, így büszkén vehettük át a diákolimpia döntő második helyezésért járó érmeket és a kupát.” – számolt be Horváth Anikó.

A másik döntős érdi egység, a harmadik korcsoportos lánycsapat nagy drámában lett az ország legjobbja, hiszen negyven másodperccel a meccs vége előtt még kétgólos hátrányban volt, de ezt ledolgozta, sőt, vezetett is, ám végül ráadásban, aranygóllal lett diákolimpiai bajnok a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola csapata.

A torna legjobbjának járó díjat mindkét korcsoportban érdi sportoló, kapta meg, Lázár Daniella a harmadik, Sipos Laura a második korcsoportban lett a legjobb.

„Méltán lehet büszke iskolánk mindkét csapatra, mert 2-3 év alatt jutottak el gyerekeink a legjobbak közé, és utasították most ők maguk mögé azokat a csapatokat, akik az előző években kivertek minket az előfutamokból.” – írta Horváth Anikó.

A harmadik korcsoportos lány diákolimpiai bajnok csapat tagjai:
Lázár Daniella (7.t), Zsolnai Arabella (6.t), Sipos Laura (4.t), Virág Kitti (4.t), Ványi Matild (7.t), Mészáros Krisztina (5.t)

A második korcsoportos lány diákolimpiai ezüstérmes csapat tagjai:
Sipos Laura (4.t),
Virág Kitti (4.t), Mészáros Krisztina (5.t), Erdei Boglárka (4.t), Veres Boglárka (4.t), Nagy Dorottya (4.t)

Ha már floorball, akkor meg kell említeni, hogy február 3. és 5. között Érden, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában játszik felkészülési mérkőzést A Magyar Floorball Szakszövetség által szervezett Hungarian Floorball Openen) a magyar felnőtt férfi floorball-válogatott Belgium és Szlovákia ellen.

A magyar csapatban az Ares Hockey Club ’94 együtteséből Dávid Bence, a Dunai Krokodiloktól Hollósi Richárd, Hofmann Tamás és Kvasznicska Norbert van a keretben, illetve utóbbi egyesületből tartalékként Tóth Krisztián is a magyar felnőtt férfi floorball-válogatott tagja.

Program:
február 3. 20 óra:
Magyarország–Belgium
február 4. 16 óra: Belgium–Szlovákia
február 5. 11 óra: Magyarország–Szlovákia

Hungarian Floorball Open játékos kerete:
Rési Zoltán, Rácz Domokos, Harangozó Szilárd, Frischmann Bálint, Rési Tamás, Kádár Gergely, Csipkereki Roland, Müller János, Hotz Erik
(Phoenix Fireball Se)
Pfneiszli Péter, Ádám Milán, Molnár András, Bondor Csaba, Nagy Dénes, Viczena Áron (SZPK)
Hollósi Richárd, Hofmann Tamás, Kvasznicska Norbert – Tóth Krisztián, tartalék (Dunai Krokodillok)
Dávid András, Dávid Máté, Pupek Márkó, Szelley Áron
Blaumann Ádám (CH)
Dávid Bence (Ares)
Schmidt Dennis (Kvarner IF ,Svédország)
Schmidt Olivér (Nykvarn ,Svédország)
Kovács Gergő, Scherrer Adrián (Rheintal Gators Widnau, Svájc)
Szabó Gergely (FBC Slovan Rimavska Sobota, Szlovákia)

 

Címkék