Hatpontos előnybe kerül az élen az Érdi VSE?

Tavasztól kérdéses a Tatabánya FC szereplése a labdarúgó NB III-ban, mivel ügyvezető nélkül, törvénytelenül működik és az elmaradt bérek miatt a csapatot kizárták az átigazolásból – írja a Magyar Távirati Iroda.

Hasonló tartalmaink:

Molnár Tamás, a tatabányai klub felügyelő bizottságának elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a játékosok és a szakmai stáb három hónapja nem kapott bért, ezért felmondtak. Szerinte a klub 70 százalékos tulajdonosa, az AGS Sport Kft. nem teljesítette korábbi vállalásait, míg az önkormányzat 30 százalékos tulajdonosként 2016-ra teljesítette a rá eső, 25 millió forintos befizetést.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester hozzátette, a többségi tulajdonos által felhalmozott tartozások miatt nincs esély arra, hogy a Tatabánya FC az NB III-ban folytassa. A városvezető szerint az utánpótlással foglalkozó egyesülettel kapcsolatban az önkormányzat elvárása, hogy a megyei III. osztályból néhány év alatt saját nevelésű futballistákkal visszatérjen az NB III-ba.

Azt mi tesszük hozzá, hogy az Érdi VSE listavezető csapata az őszi évadban hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Tatabánya FC-től (tehát nem szerzett pontot), azaz a klub visszalépése esetén idei évi eredményeit törlik, ám mivel az ETO FC Győr 1–0-ra nyert idegenben, ezáltal az érdiek előnye hat pontra hízhat a Rába-partiakkal szemben az NB III Nyugati csoportjának élén.

Az Érdi VSE jelenleg tizenöt győzelemmel és három vereséggel, 45 pontot szerezve vezeti a bajnokságot, míg a győriek tizennégy siker és négy vereség mellett három ponttal vannak lemaradva, azonban a Tatabánya FC visszalépése esetén Limperger Zsolték pontszáma megmaradna, míg Bekő Balázséktól (és a többi, Tatabánya ellen pontot szerző csapattól) elvennék a megszerzett pontokat.

Az érdiek egyébként hétvégén, január 28-án, szombaton délelőtt 10 órakor az NB II-es Soroksár SC vendégeként játsszák harmadik felkészülési meccsüket, majd a következő hétvégén a Vác FC csapata érkezik. Ezt követően február 11-én a Budafoki MTE ellen, a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között kezdi meg a 2017-es tétmeccsek sorát csapat, majd a bajnokság 19. fordulójában az FC Ajkát fogadják Kertész Ferencék.

Címkék