Küzdős meccs, de győzelem

Hullámzó mérkőzésen győzött 25–22-re az ÉRD női kézilabdacsapata a Mosonmagyaróvári KC SE ellen Mosonszolnokon a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

A fordulatokból nem volt hiány az ÉRD mosonszolnoki vendégjátékán. A meccs elején az érdiek jól használták ki a hazaiak technikai hibáit, s gyors gólokkal hamar kétgólos előnybe kerültek, ám a folytatásban Varga József együttese is több lerohanásgólt jegyzett, így nem alakult ki nagy különbség.

Már az első félidőben is ötször fordult meg az eredmény, ám többnyire a vendégek akarata érvényesült, s a szünetre a Katarina Krpezs-Slezák és Klivinyi Kinga által vezérelt ÉRD kétgólos előnnyel vonult.

A fordulás után sem adta könnyen magát a mosonmagyaróvári csapat, amely Gyimesi Kitti két és Katona Flóra egy góljával fordított. Az ÉRD is összekapta magát, s a hazaiak csak a parádés napot kifogó Szemerey Zsófiának köszönhetik, hogy nem tudta hamar eldönteni a meccset az ÉRD, hiszen az MKC kapusa tizenhatszor (!) hárította az érdi kísérleteket. A végjátékban viszont Kopecz Barbaráék többször is kulcsfontosságú hibákat vétettek, amely által az ÉRD 25–22-re győzni tudott.

„Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak, mert nagyon szép játékot játszott és nagyon megszorongatott minket. Úgy gondolom, hogy sok meccs van, és talán mindenki minket szeretne megverni, hogy játszunk a nemzetközi porondon is és a bajnokságban is elől vagyunk, de ez természetes dolog – kezdte Janurik Kinga. „Mi is úgy készülünk, hogy mindenki minket akar megverni. Tudtuk, hogy a Mosonmagyaróvár hazai pályán nagyon erős. Sok hibát követtünk el, amit nem szabadott volna az elején, nem tudtuk megtörni a Mosonmagyaróvárt és nem is hagyták magukat, ami az ő javukra szolgál, de dolgozunk tovább és ezeket a hibákat próbáljuk kijavítani, mert három nap múlva van egy nagyon fontos meccsünk otthon és én bízom a csapatban.”

K&H kézilabda liga, 12. forduló
MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE–ÉRD 22–25 (12–14)
Mosonszolnok, 300 néző. Vezette:
Hargitai, Markó

MKCSE: SZEMEREY – Katona 2, Csala 2, Bouti 2, DOMBI­ 6, Kopecz, Bízik 4 (4).
Csere: Wéninger (kapus), Gerháth 3, Gyimesi 3, Hajtai
Edző: Varga József

ÉRD: Janurik – KRPEZS 6 (1), M. GONZÁLEZ 4, A. Bulatovics 1, Kisfaludy, KLIVINYI 7, Fekete B. 2
Csere: Gridnyeva (kapus), Kiss N., Signaté, Szabó L. 3 (1), Barján, Araújo 2, Gulyás.
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–3. 10. p.: 4–3. 18. p.: 8–6. 24. p.: 8–11. 33. p.: 15–14. 41. p.: 17–18. 48. p.: 21–21. 55. p.: 22–24.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/3

MESTERMÉRLEG

Varga József: Bátortalanul kezdtünk, féltünk egy kicsit, aztán a tízedik perc környékén kezdtük magunkra találni. Lehetet volna ebben a meccsben több is. Magunknak köszönhetjük ezt a háromgólos vereséget, mert olyan alaphibákat vétettünk a végjátékban, amiket könyörtelenül kihasznált az ÉRD. A kapusteljesítmény is kellett ehhez a jó mérkőzéshez. Amellett, hogy az ÉRD-nek a két pont a legfontosabb, hétvégén még fontosabb mérkőzése lesz. Nagyjából megtettük azt, ami ettől a viszonylag kis csapattól elvárható. Remélem, az érdiek ebből a meccsből tudnak profitálni hétvégére.

Szabó Edina: Gratulálok az ellenfélnek, egy jó mérkőzést játszott a két csapat. Az én véleményem szerint sokkal inkább a Mosonmagyaróvárnak sikerült az ÉRD-re erőltetnie a játék ritmusát és nem fordítva – fordítva jobb lett volna, az érdieknek sokkal könnyebb mérkőzés lehetett volna. A legfontosabb: a két pont megvan, nekünk ez volt a legfontosabb része. A hibáinkat magyarázza a vereség, amit az elmúlt héten elszenvedtünk és a bizonyítási vágynak a következménye volt a bizonytalanság, ami látszott az embereken. Az elején az ÉRD nagy akarattal játszott, de felvette a kesztyűt a Mosonmagyaróvár, remek küzdelemmel és akkor az emberek kicsivé váltak. Ez olyan szokásos jelenség, nem kell rajta csodálkozni. Mindenki szeretné azt a helyet, ahol mi vagyunk, sok mérkőzést játszani, úgyhogy egyáltalán nem vagyunk nehéz helyzetben, remek helyzetben vagyunk. Pozitívak vagyunk, hogy ezt a sorozatot (Az EHF-Kupát – a szerk.) játszhatjuk.

Címkék