Tavasszal elkezdik építeni a rendőrséget

Sikeresen zárult a Belügyminisztérium által lefolytatott közbeszerzési eljárás, így tavasszal elkezdődhet az Érdi Rendőrkapitányság új épületegyüttesének a kivitelezése – közölte T. Mészáros András polgármester szerdán. A Szabadság téri ingatlant az önkormányzat ingyenesen állami tulajdonba adta még 2015-ben. 

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Rendőrkapitányság jelenlegi épületének műszaki állapota leromlott, az állomány méltatlan feltételek mellett végzi mindennapi tevékenységét. Az épületen az elmúlt 15 évben – kisebb munkálatoktól eltekintve – nem végeztek jelentősebb felújításokat.

Emellett a jelenlegi épület nem elegendő a több mint 130 fős állomány elhelyezésére. Az osztályok elkülönülten, több helyszínen – Érden, Százhalombattán, valamint Diósdon – dolgoznak. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésével egyetértésben, éppen ezért döntött úgy, hogy az épület felújítása helyett egy teljesen új rendőrkapitányságot hoz létre, amely korszerűbb és hatékonyabb munkavégzést eredményez, sőt lehetővé válik a teljes állomány egy helyen történő elhelyezése is.

Az épületben helyet kap a Közlekedésrendészeti Osztály, a Helyszínelő és Balesetvizsgáló Alosztály, az Igazgatásrendészeti Osztály, a Közrendvédelmi Osztály, a Vizsgálati Osztály, a Bűnügyi Osztály, a Bűnügyi Technikai Helyszínelő és Készenléti Alosztály, a Járőr- Őrszolgálati Alosztály, a Nyomozó Alosztály, valamint a Körzeti Megbízotti Alosztály.

A fejlesztéssel nemcsak a rendőri állomány korszerű és megfelelő körülmények közötti elhelyezése valósulhat meg, hanem a közbiztonságért végzett munka hatékonysága is jelentősen növelhető.

Címkék