Kosaras bál lesz a hétvégén

A civil szervezetekre vonatkozó rendelet értelmében a civil csoportok – függetlenül attól, hogy milyen céllal szerveződtek – nem részesülhetnek támogatásban, ha nem kötődnek jogi személyhez.

Hasonló tartalmaink:

A Bukovinai Székely Népdalkör eddig önállóan végezte tevékenységét, de a rendelethez alkalmazkodva, nemrégen csatlakozott a Bukovinai Székely Egyesülethez, amit többségében a kör tagjai hoztak létre 2014-ben.

Így a szervezeti háttér már korábban is megvolt, ám most érkezett el az a pont, amikor a 45 éves asszonykórus feladta önállóságát, s hivatalosan is csatlakozott az egyesülethez. Domokos Gyula, az egyesület elnöke az Érdi Újságnak nyilatkozva elmondta: sajnálatos, hogy sokan félreérthették ezt az új helyzetet. A napokban ismerősei azt firtatták, igaz-e, hogy megszűnt a népdalkör? Mások az egyesület „széteséséről” hallottak kósza híreket.

Domonkos Gyula úgy vélte, ideje tiszta vizet önteni a pohárba! Kiemelte: mind a Bukovinai Székely Egyesület, mind pedig a Bukovinai Székely Népdalkör továbbra is működik, de immár együtt, egy szervezetben folytatják tevékenységüket. Hozzáfűzte: az viszont igaz, hogy Kóka Rozália lett a kórus vezetője. Bartha Viktória, aki az utóbbi években számos újítással, igen sikeresen vezette a népdalkört, idén ezt a feladatot átadta az alapítónak, aki közel négy évtizeden át volt a népdalkör karnagya és kiváló irányítója. A népdalkör tagjai nagyon örülnek, s úgy tűnik, a pár éves szünet után, Kóka Rozália is lelkesen, rengeteg új ötlettel és tervvel vette vissza a kórusvezetést.

Ettől az esztendőtől kezdődően a Bukovinai Székely Egyesület nevéhez fűződik a hagyományos, egyik legrégebbi érdi mulatság, a Bukovinai székely kosaras bál megszervezése. Eddig a Szepes Gyula Művelődési Központ vállalta fel ezt a feladatot, mostantól az egyesület tagjai gondoskodnak a sokéves hagyomány megőrzéséről és folytatásáról.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Aggodalomra tehát nincs ok – hangsúlyozta Domokos Gyula –, hiszen a népdalkör sem szűnt meg és a bukovinaiak báljára is változatlanul sor kerül ezen a hétvégén a kultúrházban. Egyetlen újdonságra azonban számítani kell a vendégeknek: idén nem Illés Anti és zenekara, hanem a Karaván együttes húzza majd a talpalávalót.

Érdi Újság, Bálint Edit

A fotó egy korábbi eseményen készült.

Címkék