A sztárcsapat megmutatta erejét

Az Érd hazai pályán 11 góllal kikapott az orosz Rosztov-Dontól vasárnap a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének ötödik fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

„Ami nem öl meg, az megerősít.” Ezt mondta Janurik Kinga az ÉRD–Rosztov-Don női kézilabda EHF-kupameccset követően, miután Szabó Edina együttese tizenegy gólos, 30–19-es vereséget szenvedett hazai pályán.

Még a mérkőzés előtt az orosz klub sajtósa megkérdezte tőlünk, hogy helytálló-e az az információja, hogy az ÉRD ebben a szezonban még nem szenvedett vereséget hazai pályán. Erre pedig csak helyeselni tudtunk, kiegészítve azzal, hogy Szabó Edina együttese az eddigi huszonkét meccséből tizennyolcat megnyert, egyszer döntetlent játszott idegenben és háromszor kapott ki (egyszer éppen a Rosztov-Dontól, valamint a Győri Audi ETO KC-tól és a norvég Byasen Trondheimtől.

Ilyen adatok után bizakodva várhattuk ezt az összecsapást az EHF-kupa C-csoportjának ötödik fordulójában, ám ahogy indult a meccs, abban nem volt sok köszönet, hiszen az oroszok Borscsenko két hétméteresével és Alexandrina Cabral Barbosa átlövésével rögtön háromgólos előnyt szereztek, majd ugyan az érdiek is belelendültek, de 4–5 után nem tudtak egyenlíteni, s a Rosztov-Don ismét meglépett, ezúttal néggyel. Majd egy 4–0-s érdi széria után támadhattak Klivinyi Kingáék a vezetésért is, de egymás után két labdavesztésből előbb Anna Vjahirjeva majd Cabral Barbosa is bevette Janurik Kinga kapuját, majd Ana Szeny is eredményes volt. A szünetben még bizakodva konstatálhattuk, hogy a háromgólos (10 – 13) hátrány még ledolgozható. De nem lett az…

Hiszen a fordulás után repülőrajtot vettek az oroszok, akik Siraba Dembelé és Vjahirjeva két-két, valamint Julija Manaharova három góljával hatgólos előnybe kerültek, mivel ezen gólok között Mariama Signaté köszönt be kétszer Katrine Lundénak. A második játékrész derekán hétgólos orosz vezetésnél tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés, s a hajrában pedig tovább nőtt a különbség. A vége 30 – 19 lett az oroszoknak.

„Gratulálok a Rosztov-Donnak, mert nagyon jól játszottak. Nagyon készültünk erre a hazai meccsre, hogy hátha meg tudjuk itthon szorongatni őket. – kezdte Janurik Kinga, a tőle megszokott magabiztosság helyett szomorkodva. – Az első félidőben ott is tudtunk lenni a nyakukon és nem tudtak minket megtörni, viszont ez a második félidőre nem mondható el. Ott lefutottak minket és gyors játékukkal átgázoltak rajtunk. A mi erősségünk a védekezés, de ezt nagyon jól széttördelték. Ahogy Edina mondta: „Ami nem öl meg, az megerősít.” Jövő héten nagyon szeretnénk nyerni és az a csapat vagyunk, amely egy ilyen mérkőzés után nagyon össze tud állni.” – tette hozzá.

Ami a folytatást illeti, egyszerű a képlet, hiszen a német SG BBM Bietigheim idegenben legyőzte a norvég Byasen Trondheimet, így ha a jövő heti Rosztov-Don–Byasen és az SG BBM Bietigheim–ÉRD meccsen sem a Byasen, sem a Bietigheim nem nyer, úgy a Rosztov-Don és az ÉRD jut tovább, tehát nyerni kell az utolsó körben.

A meccs legjobb pillanatai:

Női EHF-kupa, csoportkör, 5. forduló
ÉRD–ROSZTOV-DON (orosz) 19–30 (10–13)
ÉRD Aréna, 2200
néző. Vezette: Mata, Lopez (spanyolok)

ÉRD: Janurik – Krpezs 7 (3), M. González 1, A. Bulatovics, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Fekete B. 2. Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), SIGNATÉ 2, Szabó L.1 (1), Kiss N. 1, Araújo 1, Gulyás, Barján.
Edző: Szabó Edina

ROSZTOV: LUNDE – Manaharova 4, VJAHIRJEVA 7, A. Rodrigues, Petrova, CABRAL BARBOSA 4, DEMBELÉ 5. Csere: Mehdijeva, Basarab (kapusok), Szeny 4, Borscsenko 4 (4), Makejeva 2, Csernojvanenko.
Edző: Frederic Bougeant

Az eredmény alakulása: 6. perc: 0–3. 10. p.: 4–5. 20. p.: 5–9. 26. p.: 9–9. 39. p.: 11–19. 46. p.: 14–22. 54. p.: 17–27.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 4/4

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina:
Gratulálok a Rosztov-Donnak a győzelemhez és a csoportkörből való továbbjutáshoz. Remekül játszottak ma. A kollégám kétfelé is üzent. Egyszer a külvilágnak, hogy a Rosztov él és virul, másszor üzent a játékosainak: én is ezt tenném: a csapatomnak egy olyan mérkőzés volt, amire nem volt könnyű a felkészülés. Minden mérkőzést a győzelemért játszunk, de ha kellő alázattal és erővel, stabilitással tudjuk ezt feldolgozni, akkor a jövőben nagyon sok mindent tudunk meríteni ebből a mérkőzésből.

Frederic Bougeant: Elsősorban szeretnék gratulálni Edinának, hiszen jó munkát végez Érden az egész szezonban. Nagy tisztelettel jöttünk ide.  A csapatom is eszerint játszott. ennek lett meg a végeredménye. Három hete vagyok a Rosztov-Donnál és nagyon sok rosszat hallottam a csapatról, de kijelentem, hogy a Rosztov-Don nem halott, nagyon is él.

Címkék