Biztosított a lakossági gázellátás

Megtartotta szokásos havi sajtótájékoztatóját dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő a Polgárok Házában csütörtökön délután. A politikus országos és helyi ügyekről egyaránt beszélt, többek között szó volt az idei év gazdasági folyamatairól is, valamint Érd viszonylatában beszélt a Modern Városok Programról is.

Hasonló tartalmaink:

Aradszki András reagált a  Demokratikus Koalíció szóvivőjének nyilatkozatára. Gréczy Zsolt szerint egy-két héten belül kiürülhetnek a magyarországi kereskedelmi gáztározók, és a kabinet „felfoghatatlan felelőssége”, hogy az időjárásra bízta a lakosság sorsát.

A politikus  szerint továbbra is biztosított mind a lakossági, mind az ipari fogyasztók folyamatos földgázellátása, és a folyamatos ellátást az import források, a magyarországi termelés és a tárolókban elhelyezett készletek minden időjárási helyzet esetén együttesen garantálják. A Gyurcsány-korszakkal ellentétben, amikor eladták a nemzeti energiavagyont, külföldiek kezére játszották a gázszolgáltatást és a tárolókat, valamint háromszorosára emelték a gáz árát, ma biztosított a lakosság gázellátása, a kormány visszaszerezte a gáztárolókat és 25 százalékkal csökkentette a gáz árát – fogalmazott Aradszki András.

Jónak nevezte a foglalkoztatáspolitika irányát az országgyűlési képviselő, jelezve, hogy ma már inkább a munkaerőhiány kezelése az egyik fő feladat. Azt is mondta, hogy egyre inkább megéri dolgozni Magyarországon.

Arról is beszélt, hogy újfajta kihívások jelentkeznek, ugyanis ma már elsődlegesen nem a munkanélküliség további jelentős csökkentése, hanem a radikális munkaerőhiány kezelése okozza a legnagyobb problémát.
Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a közfoglalkoztatásra átmeneti eszközként kell tekinteni, és minél inkább az elsődleges munkaerőpiacra kell segíteni az érintetteket. Ám a közfoglalkoztatást nem szabad teljesen megszüntetni, a mértékén viszont ilyen munkaerőhiány esetén célszerű lehet érdemben változtatni – közölte a képviselő.

Helyi ügyekkel kapcsolatban elhangzott, hogy soha nem jutott ennyi pénz fejlesztésre Érden – mint amennyit a következő években fordíthat erre a célra a város. Az idei évben folytatódik a Modern Városok programban megfogalmazott beruházások előkészítése, illetve megvalósítása.

- A kormány 2,8 millió forintot csoportosított át a gazdasági övezet fejlesztésére, a felszíni vízelvezetésre pedig 7,2 milliárd áll rendelkezésre, amihez hozzákapcsolódik a Papi-földekkel kapcsolatos tervezési díj és az iskolák tervezésére is megérkezett a támogatás – emelte ki Aradszki András.

Címkék