Foci, kézi, röpi, kosár, tollas, sakk

Ha szereti a sportot és Érden vagy környékén él, akkor nem fog unatkozni, hiszen temérdek esemény közül válogathat, így lesznek labdarúgó-, kézilabda-, röplabda-, kosárlabda- és tollaslabdamérkőzések is, de lesz sakkverseny és sportlövő országos bajnokság is.

Hasonló tartalmaink:

Temérdek sportprogram közül válogathatunk hétvégén, ugyanis az Érdi VSE labdarúgói a Budafoki MTE ellen lépnek pályára az Ercsi úti Sporttelepen a Magyar Kupa 9. fordulójának első meccsén, az ÉRD női kézilabdacsapata a németországi Ludwigsburgban játszik az SG BBM Bietigheim ellen az EHF-kupa csoportkörének hatodik fordulójában. Az ÉRD Aréna ad otthont a röplabda Magyar Kupa négyes döntőinek a nőknél és a férfiaknál. Százhalombattán van a négynapos sportlövő országos bajnokság, valamint az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnoka ad otthont az Észak-Magyarországi tollaslabda bajnokság területi döntőinek a diákolimpián. Ellenben az Érdi VSE Ercsi úti klubhelyiségében vasárnap rendezik a II. Minaret Kupa nyílt rapid sakkversenyt.

Labdarúgás:

A labdarúgók közül az Érdi VSE felnőtt együttes a Magyar Kupa kilencedik fordulójának első mérkőzésén a Budafoki MTE-t látja vendégül február 11-én, 14 órától. Az U17-es együttes vasárnap 14 órakor az Ercsi Kinizsi gárdája ellen vív felkészülési mérkőzést, míg ezt megelőzően az U15-ösök és az U14-esek is játszanak egy-egy mérkőzést a Törökbálinti TC ellen. Az Old Boys pedig szombat délután 18 órakor lép pályára a Diósd ellen.

Kézilabda:

Harmincnyolc kézilabdamérkőzésen lépnek pályára a hétvégén a térség csapatai. Az ÉRD női kézilabdacsapata Németországban játszik, a Százhalombattai KE felnőtt együttese pedig Martonvásáron, a Tóth Iván Sportcsarnokban fogadja a Pécsi VSE-t, emellett számos utánpótlásmérkőzést rendeznek.

A részletes kézilabdaprogramot ide kattintva érheti el.

Röplabda:

Február 10-én és 11-én az ÉRD Aréna ad otthont a női és férfi röplabda Magyar Kupa helyosztóinak. A nőknél a Linamar Békéscsabai RSE és a Vasas Óbuda, a férfiaknál az Openhouse Szolnoki RKSI és a Pénzügyőr SE vív meg az aranyéremért, míg a bronzcsatákban a gyengébbik nemnél a Fatum Nyíregyháza és a Jászberényi RK, a férfiaknál a HÉP-Kecskeméti RC és a Fino Kaposvár a férfiaknál küzd meg.

Február 10., péntek:
17.00: Linamar-BRSE–Vasas Óbuda (női döntő)
19.30: Jászberényi RK–Fatum Nyíregyháza (női bronzmérkőzés)

Február 11., szombat:
17.00: FINO Kaposvár–HÉP-Kecskeméti RC (férfi bronzmérkőzés)
19.30: Pénzügyőr SE–Openhouse-Szolnoki RKSI (férfi döntő)

Kosárlabda:

A másodosztályú MTK Törökbálint egy idegenbeli, a harmadosztályú Treff 07 SE egy idegenbeli és egy hazai mérkőzésre készül, hiszen az NB I/B Nyugati csoportjában érdekelt törökbálintiak február 11-én a Bajai Bácska FKE-hez látogatnak, míg az érdiek előbb szombaton a Malév SC otthonában, majd hétfőn a Treff Sportcentrumban a Toldy Vízivárosi Hódok ellen hazai pályán lépnek pályára.

Tollaslabda:

Február 12-én, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezik a diákolimpia észak-magyarországi területi döntőit. Korábban a Pest megyei döntőt is itt rendezték, ahonnan az A-kategóriában az első három-három helyezett – azaz összesen tizennégy Érdi VSE-versenyző – egyenes ágon jutott az országos fináléba, míg a B-kategóriások dobogósai a régiós döntővel folytatják. Itt tizenöt érdi vesz részt: a második korcsoportból Horváth Levente, Kis Kasza Fábián, Egri Bence Zsolt és Harmos Borbála, a harmadikból Harmos Márton, Nikolics Dominik, Nika Roland, Nagy Eszter, Becker Vanda és Villás Vivien, a negyedikből Horváth Bence, Nagy Richárd, Perényi Zsófia, Györgylőrincz Krisztina, Tóth Tamara és Szabó Fanni, a hatodikból pedig Schvirján Olivér.

Sakk:

Február 12-én másodszor rendezi meg az Érdi VSE a Minaret Kupa nyílt rapid sakkversenyt. A nyílt, rapid sakkverseny lebonyolítása svájci rendszerben történik, hat fordulóval. A mérkőzések gondolkodási ideje tizenöt-tizenöt perc. A helyezéseket – sorrendben – a megszerzett pontszám, a Buchholz-érték, a Berger-érték és a sorsolás dönti el.

Sportlövészet:

Február 9. és 12. között  a Százhalombattai Városi Szabadidőközpont ad otthont a tíz méteres sportlövő országos bajnokságnak. A négynapos versenyen a juniorok, az ifjúságiak és a felnőttek is megméretik magukat. Előbbiben csütörtökön a légpuska és légpisztoly versenyeit tartják, majd pénteken az ifjúságiak és a junior vegyes párosok méretik meg magukat légpuskában és légpisztolyban egyaránt. Majd szombaton és vasárnap a felnőtt légpisztolyosok, illetve a felnőtt légpuskások állnak lőállásba.

Címkék