Rajzpályázat az 1848-49-es forradalomról

Már nem egész egy hónap áll rendelkezésükre a rajzolni szerető iskolásoknak, hogy benyújtsák pályamunkájukat az 1848-49-es szabadságharc emlékére meghirdetett pályázatra. A Szepes Gyula Művelődési Központban sok éve gyermek rajzkiállítással emlékeznek meg a március 15-ei ünnepről.

Hasonló tartalmaink:

Mind a téma, mind pedig a rajzpályázat igen népszerű az érdi és a térségi iskolákban, ezt igazolja, hogy az utóbbi időben évi száz-kétszáz gyermekrajz került a zsűri elé. A több mint egy évtizede elindított megmérettetésre az idén is 6-tól 18 éves korukig jelentkezhetnek a diákok. A beérkezett munkákat szakmai zsűri tekinti át és javasolja kiállításra, illetve díjazásra. Az értékelés három korcsoportban történik: így a 6-10, 11-14 és 15-18 év közötti tanulók versenyeznek egymással. Rajzaikon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc jelentős eseményeit, vagy történelmi alakjait ábrázolhatják, illetve bemutathatják, mit jelent számukra a szabadság, azaz hogyan élik meg napjainkban a szabadság eszményét.

– A művelődési központ idén is várja a pályamunkákat mindazoktól, akik szívesen használják a színes ceruzát vagy zsírkrétát, a vízfestéket, esetleg akrilt, vagy bármilyen egyéb technikával meg tudják valósítani mindazt, amit az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról tanultak, vagy elképzeltek, esetleg megvan a véleményük arról, mit jelent számukra ma a szabadság – mondta lapunknak Lukács Orsolya igazgatóhelyettes, hozzátéve, hogy a szabadon választott technikával készült munkákat A4-es vagy A3-as formátumban is elkészíthetik a pályázók.

A rajzok hátoldalán fontos feltüntetni a szerző nevét, életkorát és címét. Akik iskolán keresztül pályáznak, írják rá az intézmény nevét és az évfolyamot is! A beadási határidő március 6. A pályázat eredményhirdetésére és a rajzokból szervezett kiállítás megnyitójára pedig március 10-én délután 3 órakor kerül majd sor.

(Érdi Újság)

 

Címkék