Az Ajkát fogadják

Az Érdi VSE felnőtt labdarúgócsapata az NB III Nyugati csoportjának egyetlen olyan tagja, amely második tétmérkőzését játssza a 2017-es évben, hiszen Limperger Zsolt együttese már túl van a Budafoki MTE elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, melyet 2–1-re megnyert, sőt, a tavaszi évadot egyből két hazai mérkőzéssel indítja, hiszen a bajnokság 19. fordulójában az FC Ajkát látja vendégül február 18-án, 14 órától az Ercsi úti Sporttelepen.

Hasonló tartalmaink:

A másodosztályból tavaly kieső FC Ajkával idén a második fordulóban találkoztak az érdeik, ahol idegenben 3–1-re nyerni tudtak. Akkor a hazaiaknál Hanzl Máté a 30. percben szerezte meg a vezetést, ám Kelemen Patrik még a szünet előtt egyenlített, majd a második játékrészben – a télen a Csepel FC-hez igazoló – Korozmán Norbert gólja már a vezetést jelentette az érdeiknek, végül Tárkányi Gergő is bevette a Veszprém megyeiek kapuját, így három ponttal távoztak Kertész Ferencék Ajkáról – idézi a két csapat utolsó egymás elleni meccsét az érdi-vse.hu.

A múlt heti kupameccsen Tárkányi Gergő és Balázsovits Máté is kisebb sérülést szenvedett, ám mindketten felépültek, s bevethetőek.

„Az őszi idényünkből kiindulva mindenképp győzelmet várok az Ajka ellen és egyébként is ebben az évben már csak győztes meccs után szeretnék lejönni a pályáról – fogalmazott a bokasérülése után már bevethető Balázsovits Máté. – Már játszottunk egy éles meccset, de nem feltétlenül ez dönthet, inkább az, hogy mi már a pályát használtuk és tudjuk, hogy mi a helyzet rajta, ez és a hazai pálya előnye segíthet. Sokat kivett belőlünk a Budafok elleni meccs, de minden meccsre százszázalékosan készülünk és aki sérült, az pihen egy kicsit, épp azért, hogy mindenki teljes erőbedobással tudjon kimenni a meccsre.” – fogalmazott a fiatal csatár, aki a pontos végeredményre tippelve optimistán 3–0-s hazai győzelmet mondott.

Az FC Ajka jelenleg negyedik helyen áll a tabellán, ám tizenhárom pont a hátránya Kertész Ferencékkel szemben, igaz, az őszi szezon utolsó hat meccsén veretlenek maradtak, öt győzelemmel és egy döntetlennel zárták 2016-ot, ám összességében kilenc győzelem, öt döntetlen és négy vereség a mérlegük. A tizennyolc bajnokin harminchat gólt lőttek és huszonkettőt kaptak.

Az Ajkánál nagy volt a játékosmozgás a télen, hiszen öten is távoztak a csapatból, Lattenstein Norbert, Csordás Simon, Ribarics Roland, Horváth Dániel és Bencze Zsolt sem tagja már a csapatnak, ellenben három új érkezője is volt Bücs Zsolt csapatának: Mosonmagyaróvárról érkezett Balázs Richárd, Sopronból Kovács Gergő, míg a REAC-tól Pataki Roland tette át székhelyét Ajkára.

Az Érdi VSE vezetőedzője nem számíthat eltiltás miatt Bozsoki Imrére, valamint a sérült Ebedli Zoltánra és Honti Attilára. Kónya Benjámin BMTE-elleni kiállítása, majd eltiltása csak a Magyar Kupára vonatkozik, így ő ott lesz a csapatban, csakúgy a második téli szerzemény, a visszatérő Hegedűs Norbert, aki a 2015/2016-os szezonban már csapatunkat erősítette, de Koós Gáborral és Melczer Vilmossal is játszott már együtt.

A február 18-án, 14 órakor, az Érdi VSE Sporttelepén (2030 Érd, Ercsi út 34.) kezdődő találkozót Szommer Attila vezeti, segítői Kis Zoltán és Varga Gábor lesznek.

Címkék