Iparosház épül

Összefognak a helyi kisvállalkozók. Nyáron indulhat az Érd és Környéke Ipartestület által megálmodott kisvállalkozói üzletközpont építkezése.

Hasonló tartalmaink:

Mint Csóli Csabától, az ipartestület ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a háromszintes, 1800-2100 m2 beépíthető területtel rendelkező üzletközpont tulajdonosai a helyi vállalkozók lennének, és a tervezett épület mintegy felére már akadtak is jelentkezők.

– Ekkora igény mellett már megkezdhetjük az előkészítő munkálatokat: a közművesítést, a végleges építési tervek, illetve a beruházást végző projektcég létrehozását. Az építkezés várhatóan nyáron kezdődhet el, hiszen ki kell választani a kivitelezőket is – tette hozzá.

Az ügyvezető, hangsúlyozta: nagyon várják azon érdi vállalkozók jelentkezését, akik szeretnének Érd központjában kereskedelmi vagy szolgáltató tevékenységet végezni, és nem bérleményben, hanem a saját tulajdonukban.

– Szeretnénk, ha a tulajdonosok az indulás pillanatától velünk lennének. Nem az a cél, hogy az elkészült épületrészeknek keressünk gazdát, hanem az, hogy a tulajdonosok számára olyan építményt húzzunk fel, amely minden igényüket kielégíti – húzta alá Csóli Csaba.

Míg meg nem épül az Ipartestület székházaként is működő épület a Budai út 17. szám alatt, addig a testület bemutatótermében várja a tagokat, illetve az érdeklődő érdieket.

– Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét a helyi kisvállalkozók termékeire, illetve szolgáltatásaira. Nemcsak holnapunkon tüntettük fel az érdi ipartestületi tagok elérhetőségeit, hanem a mintaboltban is tájékoztatást tudunk nyújtani egy-egy mesterember, szolgáltató felől. Csak olyan vállalkozókat ajánlunk, akikért felelősséget is vállalunk – hangsúlyozta Csóli Csaba, hozzátéve: bemutatótermükben nemcsak érdi vállalkozók által készített termékeket állítanak ki, hanem programokat is szerveznek.

– Több alkalommal szeretnénk ingyenes ortopédiai talpvizsgálatot tartani, és tervezünk egy oktatónapot is, a pénztárgépekkel kapcsolatos jogszabályváltozások miatt. Itt szeretném felhívni az érdi vállalkozók figyelmét arra, hogy számos, rájuk is vonatkozó törvényi rendelkezés változott január elsejétől; ezekkel kapcsolatban érdemes adószakértőhöz fordulniuk. Tagjainak az ipartestület ezt a szolgáltatást ingyen nyújtja – zárta szavait Csóli Csaba.

 

Á. K. (Érdi Újság)

Címkék