Köves Péter előadása a Zenepedagógiai Szakmai héten

A Lukin László Alapfokú Művészeti iskolában idén is megtartják a már sokéves múltra visszatekintő Zenepedagógiai Szakmai Projekthetet. A hétfőtől péntekig zajló előadások során számos érdekes témával illetve művésszel találkozhatnak az egyes alkalmakra ellátogató tanárok és diákok. A projekthét első napján a városunkban élő Köves Péter, operaénekes volt az intézmény vendége.

Hasonló tartalmaink:

A mostanihoz képest ugyan kevésbé szervezett formában, de már közel húsz éve annak, hogy a zeneiskola tanárai vendég pedagógusok, előadók, művészek meghívásával próbálják meg színesíteni az éves tanmenetet. Miután mind a tanulók, mind a tantestület körében jó visszhangja lett ezeknek a programoknak, ezért az intézmény vezetése úgy döntött, hogy hivatalos formában, Zenepedagógiai Szakmai Projekthetet szerveznek.

Az idei projekthét egyik legérdekesebbnek ígérkező előadását hétfőn tartották, amikor is Szóka Júlia meghívására Köves Péter, a Bécsi Állami Operaház egykori magánékese érkezett vendégségbe. A sok-sok személyes élmény és érdekes történet mellett, a manapság  már főként csak tanítással foglalkozó nyugalmazott művész egy-két jó tanáccsal is megpróbálta ellátni pedagógustársait valamint az énekesi pályára készülő fiatalokat.

Bővebb információt a február 24-én záruló Zenepedagógiai Szakmai Projekthét tovább programjairól, – többek között – a Lukin László Alapfokú Művészeti iskola honlapján találhatnak.

Címkék