Elkezdődtek a Fácán Tagóvoda újjáépítési-kivitelezési munkái

A projektet a Magyar Állam és az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásként 300,00 millió Ft-tal támogatja, ami az elszámolható költségek 100% – át jelenti.

Hasonló tartalmaink:

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2016. június 29-én a „Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” című VEKOP-6.1.1-15 kódszámú pályázati kiírásra. A 2016. november 11-én kelt támogató levél alapján a Támogatási Szerződés 2016. december 07-én került aláírásra.

A projekt átfogó célja a régión belüli társadalmi kohézió, a korszerű neveléshez való hozzáférés feltételrendszerének megteremtése, mely hozzájárul a régió hosszú távú versenyképességéhez, valamint a nők arányának növeléséhez a foglalkoztatásban. Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata az Érd, Fácánköz utca 7. szám alatti, 18223/8 helyrajzi számon a Fácánköz utca 3. 18223/3 helyrajzi számú ingatlan kiváltásával új óvoda építését tervezi megvalósítani. Az új épületben 5 db 60m2-es csoportszoba kerül kialakításra. A csoportok önálló egységként kerülnek kialakításra, mely a csoportszobából, mosdóból és öltözőből áll. Az egyes csoportok az öltözőn keresztül saját kertkapcsolattal rendelkeznek majd, és az épületrészek által közrefogott védett teraszokra nyílnak. Kialakításra kerül továbbá egy olyan összenyitható, többfunkciós tér, mely módot ad közösségi rendezvények megtartására. Az óvoda valamennyi funkciója akadálymentesen elérhetővé válik.

A beruházás 2017. március elején elindult, amennyiben a munkálatok az ütemterv szerint haladnak az újjáépített óvoda várhatóan 2018-ban átadásra kerül.

 

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA (1)

Címkék