Jövőre átadhatják az új Fácán közi óvodát

A Modern Városok Program keretében még az idén elkezdődhet a Kincses Óvoda Fácán közi tagóvodájának az építése. Az új intézményre 350 millió forintot tervezett az érdi önkormányzat.

Hasonló tartalmaink:

A múlt héten mutatta be T. Mészáros András a parkvárosi Teleki iskola átépítésének terveit, szerdán pedig – a városvezetői sajtótájékoztatón – újabb beruházást mutatott be a polgármester. A Fácán közi óvoda jelenlegi épülete egy hosszú évekkel ezelőtt átadott, a mai kor igényeinek nem megfelelő ingatlanban található, ezért a „Modern Városok Program” első lépései között még idén elkezdhetik az építkezést.

A Fácán közben a következő években teljesen átalakul az utcakép, hisz nem csak az óvoda, hanem az iskola és a mellette található sportpálya is teljesen megújul. Első körben a Pintyőke utca és a Fácán köz sarkán – a jelenlegi focipálya helyén építik meg az 5 csoportos, egyenként 30 férőhelyes új óvodát. Ha az új gyermek intézmény felépült, akkor a régi épületet elbontják, s a helyén épül fel az új Batthyány általános iskola, a régi helyére pedig a középiskolai rész és a sportpályák fognak kerülni. Ezzel a fokozatossággal az oktatás-nevelés folyamatosan biztosítható lesz.

Subert István tervező elmondta, hogy együtt dolgoznak az iskola tervezőcsapatával, így egy rendkívül komoly beruházás kezdődhet el hamarosan az Istvántelepen. A tervezési koncepciónál az egyes óvodai csoportoknak külön udvarokat terveztek, így önálló programokat is szervezhetnek a gyerekeknek az óvónők, de természetesen lesz egy közös nagy udvara is az új ovinak. A tervezésnél figyelembe vették a gazdaságos működést, ami miatt a legkorszerűbb hőszigetelési technikát fogják alkalmazni. A jelenlegi parkolási problémákkal kapcsolatosan a tervező elmondta, hogy a Fácán közt a a Pintyőke utcától a Pacsirta utca irányában egyirányúsítják, s 45 fokos megállási lehetőséget alakítanak ki az autósok számára, de az elképzelések szerint a környező utcákban a használaton kívüli árkok befedésével további helyeket tudnak majd kialakítani.

A polgármester elmondta, hogy az óvoda nem csak kívül, hanem belül is teljesen megújul és új játszóeszközöket, bútorokat kapnak a kicsik, tehát a mindenkoron a Fácán közi óvodába járó 150 gyermek a legmodernebb és legkomfortosabb körülmények között cseperedhet.

Az ÉrdMost.hu kérdésére Dr. Bács István alpolgármester elmondta, hogy május 2-án adja be a város az illetékes hatóságoknak a tervdokumentációt,  mely alapján két-három hónap múlva megkaphatják az építési engedélyeket. Ezután ki kell írni a közbeszerzési pályázatot, s ha kiválasztották a nyertes kivitelezőt, akkor elkezdődhet a munka. Ennek várható időpontja ez év második fele. A beruházás teljes elkészülése pedig a téli időjárás függvényében 2017 őszére várható.

Címkék