Minden szempontból pozitív a röplabda kupadöntő mérlege

Nagyjából egy hónapja került sor Érden a férfi és női Magyar Kupa döntőjére. Az eseményt követően a rendező Magyar Röplabda Szövetség megvonta a rendezvény mérlegét.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Kupa döntője az MRSZ egyik legfontosabb saját szervezésű eseménye volt, amelyet az előző évi tapasztalatok alapján, az eredeti tervek szerint némi veszteséggel zárt volna a szövetség. Azonban egyrészt a költségek lefaragásával, másrészt a bevételek növelésével sikerült nyereségessé is tenni.

A bevételek jelentős részét a verseny szponzorai biztosították.

Az MRSZ kiemelt partnere volt az eseményen a Graboplast, amely az egyedi kivitelezésű Grabo Sport Flooring Extreme padlóborítást biztosította a kupadöntőn. A piros-fehér-zöld nemzeti színekben, illetve az külső burkolatot az MRSZ kék színeit felhasználva pompázó pályaborítás egyedi látvány nyújtott, minőségével pedig a klubok és játékosok is maximálisan elégedettek voltak. Ezt a borítást használja majd a szövetség a jövőben, a saját rendezésű válogatott eseményein, így az Alba Regia Gálán és a Savaria Kupán.

Ide kattintva egy videót tekinthetnek meg a pálya érdi építéséről.

A vártnál jelentősebb bevétel másik részét a jegyeladások révén érte el az MRSZ, hiszen a nézőszám – annak ellenére, hogy mindkét döntőt hétköznap rendezték – jelentősen meghaladta a korábbi évekét. Pedig a tavalyi, Folyondár utcai kupadöntőn a női finálét ott is telt ház előtt rendezték már. Most a férfi döntőre csütörtökön nagyjából ezerkétszázan, a nőire pénteken több mint kétezren voltak kíváncsiak.

De nem csak a nézők, a média is komoly érdeklődét tanúsított az esemény iránt: a közmédia sportcsatornája, az M4 minden mérkőzést rögzített és a műsorára tűzött, emellett pedig nagyjából harminc különböző média képviseltette magát a rendezvény két napján.

A szponzorok jóvoltából komoly különdíjak is átadásra kerültek:
- csapatonként a legjobb játékos, minden mérkőzés legértékesebb játékosának (MVP) különdíja
- a férfi és női döntő győztes csapatainak 30.000-30.000 Ft-os vásárlási utalvány
- a férfi és női döntő mérkőzések legértékesebb játékosának (MVP) különdíja
- a férfi döntő legjobb liberó játékosának különdíja
- a női döntő legszebb játékosának járó díj

Ezeket a díjakat felajánló szponzorok és a Magyar Röplabda Szövetség képviselői adták át, míg a női döntőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Szabó Tünde is a díjátadók között volt. Rajtuk kívül további neves személyiségek, Kaposvár, Békéscsaba és Érd polgármestere, olimpikonok és egykori neves válogatott röplabdázók is megjelentek az eseményen.

A tavalyi Európa Liga-mérkőzéseken már tesztelt Érd Aréna is kitűnőre vizsgázott a kupadöntőn, összességében elmondható, hogy nemzetközi szintűen sikerült megszervezni a rendezvényt, amelyről a támogatók, a csapatok és a nézők részéről is pozitív visszajelzések érkeztek

Címkék