A játék szerepe az óvodai nevelésben

A játék szerepe és jelentősége az óvodai nevelésben az egyik olyan téma, amire a XIX. Óvodai Szakmai Napok szervezői megpróbáltak nagyobb hangsúlyt fektetni az idei program összeállításakor. Az érdeklődő óvópedagógusok ennek szellemében ismerkedhettek meg a DIOO-val, azzal az új magyar találmánnyal, amit minap maga a fejlesztő mutatott be nekik a Béke téri óvodában.

Hasonló tartalmaink:

Egymást érik a különböző előadások, foglalkozások az érdi óvodákban a hétfőn útjára indított XIX. Óvodai Szakmai Napok keretében. Kedd délelőtt egy mondhatni friss magyar fejlesztést,  a DIOO-t, azaz a Digitális Okos Játék Óvodásoknak nevű képességfejlesztő eszközt ismerhették meg a Béke téri óvodába ellátogató szakemberek.

A tervező összesen tizenhat játékot rejtett el a gépben, és miután minden játék legalább hetven, különböző nehézségi szinten játszható, így kellő elfoglaltságot illetve fejlődési és fejlesztési lehetőséget ad a gyermekeknek és az óvónőknek. Látás, hallás, logika, memória csupán néhány olyan terület, amit a DIOO segítségével magasabb szintre lehet emelni.

A találmány ötletgazdája, Konkolyi Sándor elmondta, amíg a DIOO játék és fejlődés a kicsiknek, addig nagyszerű munkaeszköz a nevelőknek, hiszen a gép folyamatosan gyűjti az adatokat, így pedig fehéren-feketén nyomon lehet követni az adott gyermek tudásszintjét, ami akár a szülőnek és a leendő iskolának is fontos információval szolgálhat.

Ráadásul az eszköz szinte alapfokú számítástechnikai tudást sem igényel, sőt a tapasztalatok azt mutatják, hogy akár már egy hároméves gyermek is elboldogul vele. Ez utóbbi már csak azért is lényeges, mert nem szükséges a pedagógus jelenléte, ez pedig több szempontból is előrelépés a korábbiakhoz képest.

Konkolyi Sándor hozzátette, a DIOO az említetteken túl, nagy segítséget nyújthat a manapság már elengedhetetlen digitális írástudás és eszközhasználat fejlesztésében is.

Címkék