Külön ünnepelt a baloldal március 15-én

Az érdi baloldali ellenzék, a DK, az Együtt és az MSZP érdi szervezete a városi ünnepség után külön tartott megemlékezést és koszorúzást az érdligeti emlékműnél. Beszédet mondott Tóbiás József szocialista országgyűlési képviselő, aki kiemelte, hogy 1848 egy olyan időszak volt a magyarság történetében, amelyre most, 169 év elteltével is büszkék lehetünk.

Hasonló tartalmaink:

Sorra vett több pontot az akkor megfogalmazott 12 pont közül, így például a sajtószabadságról, vagy a közteherviselésről szólót, párhuzamot vonva a mai helyzettel. A politikus beszélt a nemzet egységének és az összefogás fontosságáról is.

Az ellenzéki párt vezetője kiemelte: a sajtószabadság pontosan megmutatja a társadalom állapotát, és ma semmi ok a magyar sajtó szabadságának ünneplésére. Nem a létező, hanem az óhajtott sajtószabadságot ünnepeljük – fogalmazott Tóbiás József.

Tóbiás József a mintegy 30 fő előtt elmondott beszéde végén azt mondta: többen vannak, akik rájuk várnak, ezért változtatásra van szükség.

A baloldal ünnepségén verset mondott Gregus László, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke, majd az egybegyűltek megkoszorúzták az 1848-as emlékművet.

 

Címkék