Kiállítások, vetélkedők március idusán

Huszonhárom esztendeje, 1994. március 15-én vette fel a Batthyány nevet a Fácán közi általános iskola. Az évfordulót minden esztendőben a Batthyány-napok programsorozattal ünneplik.

Hasonló tartalmaink:

Március 6. és 14. között többféle egyedi rendezvénnyel színesítette az iskolai életet az intézmény: hagyományos fotó- és rajzkiállításukra nemcsak gyerekek, hanem felnőttek munkáit is várták, az alsósoknak Petőfi versmondóversenyt, a felsősöknek a reformkorral és a szabadságharccal foglalkozó komplex csapatversenyt szerveztek, és Batthyány nyomában címmel interaktív online játékra invitálták a gyerekeket.

A negyedik évfolyamnak angol és német nyelvi levelezős versenyt hirdettek, és nem maradhatott el a sok alsó tagozatos által várt, szellemi és ügyességi feladatokat egyaránt felvonultató akadályverseny sem. Ennek minden állomása kapcsolódott az 1848-as forradalomhoz, a jelképes emlékműdíszítéstől a kötélhúzáson át a harci utánzó mozgásokig.

– Nemcsak iskolánk névfelvételéről, hanem március 15-éről, illetve a szabadságharcról is megemlékezünk ezekben a napokban, arra törekedve, hogy minél több diákot aktivizáljunk. A nyílt versenyekre nemcsak a Batthyány, hanem a város több iskolájából is jelentkeztek gyerekek – mondta lapunknak Rozgonyi János igazgató.

A Batthyány-napok rendezvénysorozata a március 14-ei megemlékezéssel záródott az idén; mint Rozgonyi János hangsúlyozta, iskolájukban már hagyomány, hogy az ünnepi beszédet egy vendégelőadó mondja el. Idén Somfai István tanár, Érd Város Díszpolgára, a Poly-Art elnöke volt a meghívott.

(Forrás: Érdi Újság)

 

 

Címkék