Tűz az etyeki filmstúdióban

Tűz ütött ki kedd délelőtt az etyeki Korda Filmstúdió egyik, körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Távirati Irodát úgy tájékoztatta, hogy személyi sérülés nem történt. 

Hasonló tartalmaink:

Farkas-Bozsik Gábor az Érd FM 101,3-nak a helyszínről elmondta, hogy az épületben fadíszletek, kellékek és festékanyagok lángolnak. Tudomásuk szerint a csarnokban a tűz keletkezésekor harminc-negyven ember volt, mindannyian biztonságos helyre menekültek.

A szóvivő közölte, hogy a helyszínen vannak már érdi és bicskei tűzoltók, akik az oltási munkákat a Fejér megyei műveleti szolgálat irányításával végzik. Megjegyezte, hogy a tűzoltók behatolása a leeső anyagmaradványok miatt nehézkes, ennek lehetőségét keresik, de a fokozott veszély miatt egyelőre kívülről próbálják megfékezni a lángokat. Az épület teteje elkezdett deformálódni, ami arra utal, hogy nagyobb hőtermeléssel járó tűzről van szó – mondta a szóvivő a Távirati Irodának.

A velvet.hu információi szerint az ötös stúdió gyulladt ki, ahol az új Robin Hood-film legnagyobb díszletét állították fel, és ahol április közepéig dolgoztak volna a filmesek. A honlap úgy tudja: éjjel az egyik stúdióban tüzes jelenteket vettek fel, ám arról egyelőre nincs hír, hogy ez ugyanabban az épületben történt-e, mint amelyik ég.

Az MTI-nek Kresmery Dániel, a Korda Filmstúdió produkciós vezetője  úgy nyilatkozott: az elmúlt napokban filmet forgattak az érintett műteremben, annak díszletei voltak csak a csarnokban. A tűz keletkezésekor, reggel fél kilenckor nem forgattak – tette hozzá.

Farkas-Bozsik Gábor az MTI-vel közölte azt is: a csarnok korábban teljes terjedelmében égett, mostanra – a hőkamerás vizsgálat alapján – több gócpontra szűkült a tűz, egyébként vélhetően a csarnok szigetelőanyaga füstöl erőteljesen. Kívülről láng nem is látszik, csak a füst. A tetőt továbbra is hűtik az omlás elkerülése érdekében.

Friss információ: a tüzet kora délutánra eloltották. A tűzoltók megfeszített munkájának köszönhetően más épületben nem keletkezett kár.

 

Címkék