Futballdömping

Huszonnégy mérkőzést, valamint a Bozsik-program U9-es és U7-es fordulóját is hétvégén rendezik a térségben, illetve a térség csapatainak. Az NB II-es Budaörs és az NB III Nyugati csoportjának éllovasa is zalaegerszegi ellenfelet fogad.

Hasonló tartalmaink:

A magyar labdarúgó-válogatott Portugália elleni világbajnoki selejtezője (3–0) miatt múlt hét végén nem rendeztek fordulót a Merkantil Bank Liga NB II-ben, ennek ellenére a Budaörs felkészülési meccsen pályára lépett, s 2–1-re kikapott az élvonalbeli Mezőkövesdtől.

Bognár György együttese az elmúlt időszakban jó formába lendült, és ugyan legutóbb vereséget szenvedett Vácon a csapat, ám – ha lehet ilyet kijelenteni – pont a legjobbkor kapott ki a csapat, hiszen a kéthetes szünetet kihasználva új erőre kaphatott a társaság, amely vasárnap délután Tatabányán fogadja a Zalaegerszegi TE FC-t. A vendégek huszonhat meccs után nyolcadikak a tabellán, s hiába van a két együttes között hat hely, a különbség csak kilenc pont, így egy esetleges hazai sikerrel a Budaörs nagy lépést tenne afelé, hogy a középmezőnyben zárjon.

Merkantil Bank Liga NB II, 27. forduló
04.02., 16.30, Tatabánya:
Budaörs–ZTE FC

Az NB III Nyugati csoportjában az Érdi VSE a Tarr Andráshidát fogadja, amely nincs túlságosan jó passzban, hiszen a másik Zala megyei, vagy zalaegerszegi csapat (Andráshida tulajdonképpen Zalaegerszeg külvárosa) elmúlt hét mérkőzésén csak két pontot szerzett, a Csepellel otthon, a Gyirmót II-vel idegenben játszottak gól nélküli döntetlent.

– Az Andráshida egy hasonló képességű csapat, mint a Csepel, tehát tördelik a játékot. Addig, amíg a védelmet nem tudjuk feltörni, addig nehézkés mérkőzés lesz. Ha sikerül minél hamarabb betalálnunk, akkor kényelmes mérkőzés lehet, de függ attól, hogy az első gólt mikor tudjuk megrúgni – fogalmazott Limperger Zsolt a csapat honlapjának.

– Borek Norbi eddig három mérkőzésen pótolta Kertész Ferencet, ezek alatt egy gólt kapott, tehát elég jók a mutatói, bízom benne, hogy ezt fogja folytatni – tette hozzá az Érdi VSE vezetőedzője.

– Az Andráshida egy tipikus NB III-as csapat, zártan védekeznek. A fő céljuk, hogy elrontsák a játékunkat, mint az, hogy építkezzenek. Kontrából lehetnek veszélyesek, van két gyors játékosuk, akikre nagyon kell figyelnünk, de ha a saját játékunkat játsszuk, és kihasználjuk a helyzeteinket, akkor szerintem nem lesz gond – jegyezte meg.

A Diósd az NB III-as tagságért küzd, ám Nahóczky Attila együttesére nem vár könnyű feladat, mivel a Puskás Akadémia FC második csapatának otthonában sok csapat alaposan megizzadt, az érdiek például 3–2-re ki is kaptak Felcsúton…

NB III Nyugati csoport, 25. forduló
04.01., 16.30:
Érdi VSE–TARR Andráshida SC
04.02., 11.00: Puskás Akadémia FC II–Diósd

A megye I-ben a szeptember 4-én rendezett negyedik forduló után legutóbb a Kisnémedi MSE-t idegenben felülmúló Százhalombattai LK-ra nagy falat vár. Gálvölgyi Istvánék sorsa akár már ezen a hétvégén eldőlhet, hiszen ha hazai környezetben nem tudják legyőzni a tizenhat csapatos bajnokság tizenharmadik helyén álló Nagykőrösi Kinizsi FC-t, akkor nagy hátrányba kerülnek, s csekély esélyük marad a megyei élvonalban maradásra.

Pest megyei I. osztály, 21. forduló
04.02., 15.30:
Százhalombattai LK–Nagykőrösi Kinizsi FC

Az SZLK-val szemben viszont ha a Törökbálinti TC továbbra is így folytatja, akkor jövőre sem maradunk Megye I-es csapat nélkül, hiszen a másodosztály déli csoportjában a TTC kétpontos előnyben van a Dunavarsányhoz képest és ha ezúttal a dobogós Bugyi SE-t hazai környezetben legyőzi Lipők András csapata, akkor szinte biztosítja magának a csapat az első két hely valamelyikét.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 21. forduló
04.01, 15.30:
Törökbálinti TC–Bugyi SE

A megye háromban óriási rangadót tartanak. A térségben a két csapat helyezésétől függetlenül is óriási presztízscsatát hoz a Diósdi TC és a Tárnok KSK ütközete, ám a DTC vezeti a bajnokságot öt ponttal a tárnokiak előtt, azaz egy vendégsikerrel még kiélezettebbé válna a délnyugati csoport. Emellett a Dunafüred-Százhalombatta az FC Dabas harmadik csapatához látogat. Az Érdi VSE II-nek sem lesz kis meccse, hiszen a tabellán ötödik érdiek hátránya csupán két pont a harmadik Kiskunlacházához képest, így ha itt is a vendégek győznek, akkor a dobogóra is feljöhetnek. A Sóskút SKE pedig a Dunaharaszti MTK második csapatához látogat.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 18. forduló
04.01., 15.30:
FC Dabas III–Dunafüred-Százhalombatta
04.01., 15.30: Kiskunlacháza SE–Érdi VSE II
04.02., 14.30: Diósdi TC–Tárnok KSK
04.02., 15.30: Dunaharaszti MTK II–Sóskút SKE

A megyei női háromnegyedpályás bajnokság Nyugati csoportjában az Érdi VSE Szigetszentmiklósra, a Tárnok KSK Piliscsabára látogat, míg a Törökbálinti LASE a Gödi SE-t fogadja.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 11. forduló
04.01., 15.00:
Szigetszentmiklósi TK–Érdi VSE
04.02., 10.00: Piliscsaba SE–Tárnok KSK
04.02., 14.00: Törökbálinti LASE–Gödi SE

Az utánpótlás-bajnokságokban a két ifi korosztályban a Százhalombattai VUK SE a Taksonyhoz, a Diósd a Dunaharasztihoz látogat, míg az Érdi VSE a Szigetszentmiklós ellen hazai pályán játszik.

U19, NB III, Középnyugati csoport, 19. forduló
04.01., 12.00:
Taksony SE–Százhalombattai VUK SE
04.02., 12.00: Érdi VSE–Szigetszentmiklós
04.02., 12.00: Dunaharaszti MTK–Diósd

U17, NB III, Középnyugati csoport, 19. forduló
04.01., 10.00:
Taksony SE–Százhalombattai VUK SE
04.02., 10.00: Érdi VSE–Szigetszentmiklós
04.02., 10.00: Dunaharaszti MTK–Diósd

Az U15-ös és U14-es egységeknél csak az érdiek lesznek idegenben, a Diósd a Budafokot, a Budaörs a Budakeszit fogadja, de az érdiek is csak a szomszédba, Törökbálintra mennek.

U15, NB II, Középnyugati csoport, 21. forduló
04.01., 09.00:
Diósd–Budafoki LC
04.01., 11.00: Budaörs–Budakeszi LA
04.02., 12.00: Törökbálint–Érdi VSE

U14, NB II, Középnyugati csoport, 21. forduló
04.01., 09.00:
Budaörs–Budakeszi LA
04.01., 11.00. Diósd–Budafoki LC
04.02., 12.00: Törökbálint–Érdi VSE

A múlt héthez hasonlóan ismét rendeznek Érden Bozsik-program fordulót, az Ercsi úti Sporttelepen szombaton délelőtt U9-es és U7-es egységek is pályára lépnek.

Bozsik program, U9 és U7
04.01., 09.00:
Érdi VSE Sporttelep

Címkék