Bíró András vers- és prózamondó versenyt hirdetnek

Bíró András vers- és prózamondó versenyt hirdet 7-18 éves diákok számára a Szepes Gyula Művelődési Központ. A több mint két évtizedes hagyományokkal rendelkező versenyre szabadon választott XX. századi vagy kortárs magyar szerző versével, prózájával, vagy annak egy részletével lehet jelentkezni.

Hasonló tartalmaink:

A versmondó versenyt Bíró András író, költő és felesége, Mária indította el még 2004-ben, hogy a szép és igényes magyar beszédet megszerettessék a gyerekekkel.

A zsűri két korcsoportban (7-12 és 13-18 évesek) hallgatja meg a jelentkezőket. Nevezési díj nincs, a megkötés csak annyi, hogy a kiválasztott mű időtartama ne haladja meg az öt percet.

A versenyre az elmúlt években húsz-harminc diák jelentkezett, főleg alsó tagozatosok, de a szervezők szeretnék, ha minél szélesebb körben elterjedne.

– A kicsik a vidámabb, mókásabb versek közül szoktak válogatni: Varró Dániel, Romhányi József, Tóth Krisztina, illetve Weöres Sándor műveiből. A nagyobbak Karinthy-t, Illyést, Reményik Sándort, és természetesen Bíró András-verseket is bevállalnak – mondta lapunknak Lukács Orsolya, a verseny szervezője, hozzátéve: ezzel a versennyel Bíró András születésnapjáról is megemlékeznek.

A versenyt május 10-én, szerdán, 14 órától tartják a művelődési központban. Jelentkezni május 8-áig, a jelentkezési lap leadásával személyesen, vagy e-mailben a lukacs.orsolya@szepesmk.hu címen lehet. (Jelentkezési lap emailben vagy személyesen igényelhető.)

Címkék