Meghatározó ügyekről kérik ki az emberek véleményét

Sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője az érdi Polgárok Házában. A politikus beszámolt arról, hogy jó ütemben halad Érden a Modern Városok Program előkészítse és kivitelezése, majd országos politikai kérdésekről is kifejtette a véleményét.

Hasonló tartalmaink:

Aradszki András üdvözölte, hogy elkezdték építeni az új rendőrkapitányság épületét a Szabadság téren. Felidézte, hogy az Érdi Rendőrkapitányság jelenlegi épületének műszaki állapota leromlott, az állomány méltatlan feltételek mellett végzi mindennapi tevékenységét. Az épületen az elmúlt 15 évben – kisebb munkálatoktól eltekintve – nem végeztek jelentősebb felújításokat. Emellett a jelenlegi épület nem elegendő a több mint 130 fős állomány elhelyezésére. Aradszki András örömét fejezte ki, hogy sikeres volt az egyeztetés a Belügyminisztériummal, és a Modern Városok Program forrásaiból végre méltó körülmények között végezhetik a munkájukat az érdi rendőrök.

Sikerként említette az országgyűlési képviselő, hogy elkezdődött a csatorna projekt elszámolási időszaka, hiszen sikeresen zárult az ország egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházása, az érdi-diósdi-tárnoki csatornázás, amely Érden 17 ezer háztartást érintett. A beruházás lezajlott, a város gyakorlatilag teljes egészében csatornázottá vált, ami jelentősen növelte az ingatlanok értékét.

A politikus arról is beszélt, hogy megkezdték működésüket Röszkén és Tompán a 250 fősre kibővített tranzitzónák, a jövőben a migránsoknak itt kell kivárniuk, amíg menedékkérelmükben a jogerős döntés meg nem születik. Addig kulturált környezetben helyezik el őket, és megfelelő ellátást biztosítanak nekik. A tranzitzónákban senki sincs őrizetben, mindenki szabad elhatározásából tartózkodik ott, és aki nem várja meg az eljárás végét, az szabadon távozhat Szerbia irányába.

A magyar emberek érdekét a kormány által véghezvitt rezsicsökkentés szolgálja, a nemzeti konzultációval arra kérik az embereket, hogy segítsenek megvédeni egyebek mellett a rezsicsökkentés értékeit – hangsúlyozta Aradszki András. Nagyon fontos, az ország jövőjét alapvetően meghatározó ügyekről kérik ki az emberek véleményét a most zajló nemzeti konzultáción – mondta. A politikus hangsúlyozta: fontos, hogy az emberek kifejezzék a véleményüket, mert nélkülük „nem lehet politikát sikerre vinni”.

 

 

Címkék