Hárman mennek Debrecenbe

Április 12-én, szerdán kezdődik és szombatig tart az ökölvívók diákolimpiai országos döntője, amelyen az Érdi Box Klub három versenyzője képviselteti magát.

Hasonló tartalmaink:

Az ökölvívók diákolimpiai versengése különleges helyzetben van a többi sportágéhoz képest, hiszen itt csak országos döntőt rendeznek, ezáltal a serdülő és junior versenyzőknél tulajdonképpen egy országos bajnoksághoz hasonló viadal jön össze, így a debreceni döntő olyan, mintha egyszerre tartanák a két korosztály fiú és lány ob-ját.

Az ÉBK-tól három bokszoló is részt vesz a viadalon: Csóka Klaudia (serdülő, 70 kg), Tóth Domonkos (serdülő, 42 kg) és Szigetvári Bendegúz (serdülő, 52 kg) is szorítóba lép.

– Tóth Domonkos jelenleg serdülő válogatott kerettag, az előző mérkőzésén, a csepeli pofonpartin válogatott csapattársával szemben sajnos szoros meccsen alulmaradt, reméljük, most vissza tud neki vágni és azt is remélem, hogy nem első nap, hanem esetleg a döntőben találkoznak – kezdett bele Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője.

– Szigetvári Bendegúz a legutóbbi pofonpartin egy nagyon harcos mérkőzésen győzedelmeskedett, igaz, ötven kilogrammban, most két kilóval feljebb szerepel. Úgy gondolom, hogy mind Tóth Domi, mind Szigetvári Bendi éremesélyes, onnantól fogva pedig csak fényesedni fog. Klaudiával kapcsolatban az a probléma, hogy a serdülő 70 kilogrammban kevés induló van az országban. Reménykedem benne, hogy többen is részt vesznek. Ha esetleg nem lesz ellenfele, akkor az év végi magyar bajnokságra készülünk. Még mindig csak tizennégy éves, szóval bőven előtte áll a jövő – tette hozzá Dobrádi Zsolt.

– Ez az első negyedév legfontosabb versenye, már csak azért is, mert jelenleg a 2016. évi magyar bajnokság első és második helyezettje a magyar válogatott. Nyáron viszont kezdődnek a korosztályos világversenyek, éppen ezért ez egy nagyon fontos kiválasztóverseny lesz – jegyezte meg az Érdi Box Klub vezetőedzője.

– Esélyem van a győzelemre, de lesznek nehéz ellenfelek, először szerintem annak örülnék, ha gyengébbel kezdenék és önbizalmat szereznék, majd haladnánk egyre feljebb és persze a dobogó első helye a cél. A válogatott edzőtáborban tanultam néhány dolgot, az bizonyos, de voltak nálam jobbak. Az edzések jók voltak, napi hármat edzettünk, ezek nagy része pedig hasznomra lesz a versenyeken – fogalmazott Tóth Domonkos, az érdiek serdülő 42 kilós öklözője, aki úgy került be a válogatottba, hogy legtöbb esetben az országos bajnoki első két helyezettjét emelik ki, ám teljesítménye meggyőzte a szakvezetést és azóta már az erdélyi és egri edzőtáborokban is részt vett.

– A technikámon nagyon sokat javítottak, úgyhogy főleg azt fogom használni. A mezőnyben rengeteg válogatottbeli csapattársam felment alólam 43 kilóba ezért lesz három-négy nehéz ellenfelem, de ez egy diákolimpia, ahol sokan indulnak, és lesznek olyan riválisaim, akiket nem ismerek, de minél jobban próbálok teljesíteni – jegyezte meg az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanulója.

0411_boksz_TD_1

Tóth Domonkos technikáját és kivételes jobbkezét harcba vetve megy az aranyéremért (fotó: Irmai Zsófia Photography)

– Reménykedem, hogy megnyerem a diákolimpiát, de mindenképp szeretnék a dobogóra állni – határozta meg céljait Szigetvári Bendegúz.

– Az előző meccsemen is ötvenkét kilóban indultam Csepelen. Az a meccs pszichológiailag is segített, mert addig vereségeim voltak, de szerintem az nagyon jól sikerült, a felkészüléshez is sokat hozzátett, így a diákolimpián is jó lesz ez. Jobban küzdök, jobban odafigyelek és az aranyéremért harcolok – mondta Szigetvári Bendegúz, aki az említett csepeli pofonpartin dunaújvárosi ellenfelét győzte le, edzője akkor úgy fogalmazott: „Majdnem meg is kapta a legharcosabb versenyzői díjat. Nagyot harcolt és a szíve miatt nyerte meg ezt a csatát.”

0411_boksz_SZB_1

Szigetvári Bendegúznál a csepeli pofonpartin átszakadt egy gát, ezt kamatoztatná Debrecenben is (fotó: Irmai Zsófia Photography)

A harmadik érdi indulónak, Csóka Klaudiának speciális a helyzete, hiszen az Érden rendezett novemberi női országos bajnokságon ezüstérmet szerzett, ám amint azt Dobrádi Zsolt is elmondta, nem biztos, hogy a mostani diákolimpián sok ellenfele lesz.

– Nagyon jól éreztem a felkészülést, mind erőnlétileg, mind fizikálisan is jól bírtam. Remélem, hogy lesz ellenfelem. Az országos bajnokságon csak második helyezett tudtam lenni tavaly, szóval mindenképp arra edzem, hogy ezt megfordítsam és jövőre már junior leszek, így ez a nemzetközi versenyekre a felkészülés egyik állomása – mondta a következő verseny, illetve időszak céljairól az Érdligeti Általános Iskola diákja, Csóka Klaudia.

0411_boksz_CSK_1

Csóka Klaudia az érdi ob-ezüst után folytatná az érmek gyűjtését (fotó: Irmai Zsófia Photography)

(Fotó: Irmai Zsófia Photography)

Címkék