Kiengedték az előzetes letartóztatásból a csecsemőjét megfojtó anyát

Megszüntette a bíróság az előzetes letartóztatását, és szerdán lakhelyelhagyási tilalom alá helyezte azt a 37 éves nőt, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy 2015-ben szülés után megfojtotta kislányát. MEGRÁZÓ RÉSZLETEK!

Hasonló tartalmaink:

Az újszülött holttestét idén január 10-én kora este találták meg, a rendőrség pedig emberölés miatt indított eljárást akkor még ismeretlen tettes ellen. Másnap viszont őrizetbe vették a csecsemő anyját, aki beismerő vallomást tett. A nő 2015-ben esett teherbe, de családja előtt is titkolta, hogy gyereket vár. Miután titokban megszült, a síró csecsemő szájába popsitörlő kendőket tömött, és azokat egészen addig ott tartotta, míg a gyermek el nem hallgatott. Kislánya lábait ezután összekötözte és a holttestet 20 darab szemeteszsákba tette, amit egy vászontáskába helyezett,
derül ki a Budapest Környéki Törvényszék közleményéből.

A holttestet először egy kerti szekrényben, később pedig egy üresen álló kutyaólban rejtegette, amit végül családtagjai fedeztek fel az év elején az érdi házuk udvarán, közölte a Pest Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló nyomozási adatok szerint az alábbiak állapíthatók meg: N. K. gyanúsított élettársával, valamint közös gyermekükkel és élettársa rokonaival együtt több éve él az Érden. 2015. évben a gyanúsított észlelte, hogy állapotos, terhességét azonban eltitkolta családja előtt és orvosi ellátást sem vett igénybe a terhesség alatt. 2015. év végén a gyanúsított 2042 gramm súlyú, 48-50 cm hosszúságú leánygyermeket szült a lakhelye előtti bokros területen. A szülést követően a gyermek felsírt, ezért a gyanúsított két db popsitörlő kendő-szerű anyagot tömött a síró gyermek szájába, és azokat egészen addig ott tartotta, míg a gyermek el nem hallgatott.

Ezt követően a gyermek lábait ún. „maszkoló” szalaggal összekötötte, majd a gyermeket nylon zacskóba és kb. 20 db szemeteszsákba tette, melyeknek a száját egyenként az ún. „maszkoló” szalaggal leragasztotta és vászontáskába helyezte. A gyermek földi maradványait először egy szekrénybe, majd az udvaron lévő használaton kívüli kutyaólba rejtette. A gyermek maradványait anyósa találta meg, azonban élettársa bontotta ki a holttestet rejtő csomagolást 2017. január 12. napján, majd értesítették a rendőrséget. A gyanúsított terhére rótt cselekmény tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. A megalapozott gyanú a tanúvallomások és a sértett boncolásáról készült rendőri jelentés alapján megállapítható. A bűncselekmény büntetési tétele 10 évtől 20 évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés büntetés.

A gyanúsított személyes jelenlétét igénylő nyomozati cselekmények java részét a nyomozó hatóság elvégezte. Ezért az ügyészség, valamint a vádlott és védője indítványára a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatásának megszüntetését és helyette a lakhelyelhagyási tilalmat az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig Törökbálint területére.

A végzés jogerős, a gyanúsított szabadlábon távozott a bíróságról.

Címkék