Végig vezetve nyert az ÉRD

A térségi rangadón Szabó Edina együttese az első percekben rögtön háromgólos előnybe került, majd végig vezetve győzte le tizenegy góllal a Budaörsöt idegenben a K&H női kézilabda liga 21. körében. A mérkőzés pozitívuma, hogy mindkét vezetőedző összes játékosát pályára küldhette.

Hasonló tartalmaink:

Katarina Krpezs-Slezák, Klivinyi Kinga, Kiss Nikolett. Ők hárman alapozták meg az ÉRD sikerét, hiszen az első három percben bevették a korábbi érdi, Schneck Réka kapuját. Ezt követően legközelebb csak 4–3-as vendégvezetésnél tudtak közelebb férkőzni Pálos-Bognár Barbaráék. Ez után két 3–1-es és egy 4–1-es szériával az ÉRD 14–6-os előnnyel vonulhatott a szünetre, úgy hogy egymaga harmadik gólját a meccsen a huszadik percben szerezte Katarina Krpezs-Slezák, aki a bajnokságban tizenhetedik meccsén századszor volt eredményes.

A fordulás után ugyan Földes Kata lőtte az első gólt, de ezt három érdi követte, így megvolt a közte tíz (7–17). A folytatás így mindkét fél részéről gyakorlássá avanzsált. A Budaörsnek volt egy jó periódusa, amikor 19–13-ra jött fel, de ez is kevés volt, a meccs utolsó négy gólját pedig az ÉRD szerezte, amely így tükörsima, 28–17-es győzelmet aratott idegenben.

A mérkőzés pozitívuma, hogy mindkét vezetőedző összes játékosát pályára küldhette, igaz, Mihály Attilának nem volt könnyű dolga, hiszen mindkét balszélsőjét, Kiskartali Zsófiát és Mézes Laurát is hosszú időre elvesztette, így balszélső nélkül állt ki az ÉRD ellen.

– Egy nagyon sportszerű találkozót láthatott az ismerős közönség. Nekünk nagyon fontos volt nem csak a két pont, hanem az, hogy megtaláljuk a játékunk ritmusát – a mérkőzés nagy részében ez sikerült. Még érződnek a kisebb bizonytalanságok, de ez nagyon pozitívnak értékelhető. A stáb nevében is mondhatom, hogy ennél nagyobb öröm nehezen érheti az embert. Gratulálunk a csapatnak. Mindenki pályára tudott lépni, hozzá tudott tenni. Sok sikert kívánok a szomszéd csapatnak, a Budaörsnek a nagyon nehéz küzdelmekhez a végjátékban. Mindenkinek nehéz lesz, nekik meg különösen – fogalmazott Szabó Edina.

– Én is nagyon pozitívnak értékelem ezt a meccset, mert fontos, hogy mindenki pályára tudott lépni, hozzá tudott rakni. Jó volt, hogy tudtunk együtt játszani, gyakorolni. Készültünk a Budaörsre, mert azért volt már nekünk is itt nehéz meccsünk, úgyhogy mindenki mindent beleadott – mondta Kisfaludy Anett.

– Gratulálok a vendégeknek. Érvényesítették azt a tudáskülönbséget, ami a két csapat között van. Hiányérzetem két dolog miatt van: ha múlt héten feleennyire harapunk, akkor más eredmény születik, akkor nem egy gödörből kell indulnunk a bajnokság utolsó fázisának. Védekezésünkkel annyira nem volt probléma. Támadásban voltunk bizonytalanok és pontatlanok. Van, amit nem tudunk megcsinálni egy ilyen csapat ellen, szerencsénk sem volt. Haraptunk és harcoltunk, de támadásban tizenhét góllal más csapatot is nehéz megszorítani. Gratulálok és megyünk tovább. Ráéreztünk arra a küzdeni akarásra, ami jellemez minket, remélem, hogy a későbbiekben tudjuk ezt fokozni – mondta Mihály Attila.

– Számítottunk rá, hogy az ÉRD mindent meg fog tenni a két pont begyűjtéséért, ez így is lett. Az első félidőben felállt fal ellen jó volt a védekezésünk, viszont támadásban hiányoztak a gólok. Koncentrálunk a következő öt meccsre és megpróbálunk minél több pontot gyűjteni – jegyezte meg Oláh Kyra, a Budaörs junior korú játékosa.

K&H női kézilabda liga, 21. forduló
BUDAÖRS–ÉRD 17–28 (6–14)
Budaörs, 850
néző. V: Herczeg, Südi

BUDAÖRS: Schneck – Ertl 1, Hornyák, PÁLOS-BOGNÁR 4, Horváth B., Karalyos 1, Ivanics 1. Csere: Györkös, Andrási (kapusok), Földes K. 3 (2), ZSIGMOND 2, Oláh, Szabadfi 1, Hatala 2, Maláti 2 (1), Kamuti. Edző: Mihály Attila

ÉRD: Janurik – KRPEZS 8 (1), KISS N. 4, A. Bulatovics, Kisfaludy 1, KLIVINYI 6, Fekete B. Csere: Gridnyeva, Stojak (kapusok), SIGNATÉ 3, Araújo 1, Szabó L., M. González 3, Gulyás 1, Barján, Takács K. 1. Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–3. 13. p.: 3–4. 22. p.: 4–10. 35. p.: 7–17. 43. p.: 13–19. 50. p.: 14–23. 56. p.: 17–24.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1

(Fotó: budaorshandball/Pozsonyi Roland)

Címkék