Szakmák Éjszakája

Péntek este megnyíltak a Kós szakképző iskola tanműhelyeinek, termeinek kapui: hat óra és fél tíz között nyolc helyszínen várták bemutatókkal, tájékoztatókkal a gyerekeket és felnőtteket a másodízben megrendezett Szakmák Éjszakáján. Az érdeklődők siker- és hiányszakmákkal egyaránt megismerkedhettek.

Hasonló tartalmaink:

A Szakmák Éjszakája nemcsak  a pályaválasztás előtt álló gyerekeknek, hanem felnőtteknek is szólt: azoknak, akik szívesen elsajátítanának még egy szakmát.

Hattól este fél tízig nyitva állt az érdeklődők előtt a tanbolt, a villany-, illetve autószerelő és a lakatos tanműhelyek. A látogatók bepillanthattak egy irodai titkár tevékenységébe, formázhattak marcipánt, elsajátíthatták a díszterítés fortélyait, és megcsodálhatták a szakácstanulók által készített finomságokat.

A tornateremben önvédelmi bemutatót láthattak a vendégek, az emeleten pedig az Unitool-Plastik  Kft. rövidfilmjét arról, hogyan készülnek számítógépes vezérléssel a különféle szerszámok.

Mint Dózsa Lajos, az intézmény igazgatója kérdésünkre elmondta: ez a rendezvény nem a nyolcadikosokat célozta meg, hiszen a továbbtanulási eljárás már lezárult, hanem a fiatalabb diákokat, illetve a szakmát váltani kívánó felnőtteket. A felnőttképzésre ugyanis nyáron lehet majd jelentkezni: ugyanazokból a szakmákból indulnak osztályok, mint a nappali képzésben.

 

 

Címkék