Cimbora vetélkedő a Kőrösiben

A Cimbora klubok országos versenyének a döntőjét hétvégén tartották a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. A résztvevő csapatoknak a magyar irodalommal kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk, a vetélkedő középpontjában Vig Balázs, “A három bajusz gazdát keres” című kötete állt.

Hasonló tartalmaink:

A Cimbora versenyt a Cimbora Alapítvány szervezi, de a vetélkedő ötletgazdája Nagyné Balázs Gabriella, a Körösi Csoma Sándor Általános Iskola drámapedagógusa, aki az izgalmas feladatlapokat is maga szokta összeállítani.

A Cimbora verseny négy fordulóból áll, és a diákoknak egyénileg kell megoldani a feladatlapokat. Már másodikos kortól lehet nevezni, mert a feladatok úgy vannak összeállítva, hogy minden korcsoportnak meghatározott számú kérdésre kell válaszolnia, de ahogy haladnak felfelé az osztályok, úgy nő a megoldandó feladatok aránya is. A legidősebbeknek – ők az ötödik és hatodik osztályosok – mind a nyolc kérdésre válaszolniuk kell, míg másodikosoknak az első 5, a harmadikosoknak az első 6, a negyedikeseknek pedig az első 7 feladatot kell teljesíteniük.

Címkék