Felemás eredmények születtek

Noha hat érmet szereztek, Papp Ildikó, az Érdi Torna Club edzője szerint így is felemás eredmények születtek az egyesületben a VIII. Abony Kupa akrobatikus torna versenyen, mely a második pontszerző viadal volt az év végi országos döntőbe vezető úton.

Hasonló tartalmaink:

Tizenkét egységgel vett részt az Abony Kupán az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztálya, amely már a legutóbbi pontszerző viadalon, a Fradi Kupán is több új duóval, illetve trióval állt ki, ám most további négy új formáció vett részt a nyolcadik Abony Kupán.

A Gerzanics Villő, Gerzanics Csenge, Sztrunka Jázmin hármas az újoncoknál az élen végzett, míg mögöttük ezüstérmesként zárt a Pohly Jována, Mák Virág és Mezei Boglárka alkotta formáció, párosban pedig Németh Sára és Tóth Boglárka ötödik, Tari Gabriella és Kovács Kíra hatodik lett.

A gyermek korosztályban a vegyespárosoknál Schuman Márton és Biksi Borbála a dobogó legalsó fokára állhatott, míg a lány trióknál Perczel-Nagy Eszter, Krausz Kitti és Katona Lilla alkotta hármas ötödik lett.

Az új, a gyermek és a serdülő közé beékelt youth korosztályban az ÉTC Kis Vanda, Balogh Dorka, Sárdi Borbála összetételű hármasa lett második, valamint párosban Bernáth Dorina és Lovász Eszter is ezüstérmet szerzett.

Serdülő II-ben a háromasoknál Kabai Bernadett, Monostory Anna és Bikkes Eszter zárt az élen, továbbá a duóknál Bikkes Virág és Slattner Noémi negyedik, Mákszem Beatrix és Vajna Lilla hatodik, Molnár Bianka és Droba Tünde hetedik lett.

Az akrobatikus tornászoknál az országos döntőt csak év végén rendezik, ám az évközi versenyek is legalább annyira fontosak, hiszen a hat-nyolc pontszerző állomás eredményei alapján lehet indulási jogot szerezni a végső megmérettetésre.

Ennek a Fradi Kupa után a VIII. Abony Kupa volt a következő állomása.

– Egy kicsit felemás eredmények születtek. Négy egységünk is újonnan indult, ők a Fradi Kupára nem készültek el, úgyhogy a mostani versenyre készültek fel. Összesen tizenkét egységgel vettünk részt, ami nagyon jó, viszont a nagyobb egységeknél még szezon eleji a forma, voltak rontások, van min javítani, de a kisebb egységeink szépen szerepeltek, úgyhogy a legtöbben dobogóra is tudtak állni. – fogalmazott Papp Ildikó, az Érdi Torna Club akrobatikus torna edzője.

A tavalyi versenyekhez képest idén csupán egy egység maradt, a többiek a korosztályváltás miatt cseréltek.

– A legtöbb egységünk januárban került össze, úgyhogy náluk még az összeszokás hiányzik és magasabb korosztályban sokkal több elemet kell megtanulni, ezért nekik több időre van szükségük. Ebből jön az, hogy talán nem sikerült százszázalékig mindent megvalósítaniuk a verseny alatt. – tette hozzá Papp Ildikó.

Az Érdi Torna Club akrobatikus tornászai legközelebb május 13-án szerepelnek a harmadik pontszerző állomáson, melyet a Budapesti Akrobatikus Sportegyesület szervez meg.

Újonc korosztály, lány hármas: Gerzanics Villő–Gerzanics Csenge–Sztrunka Jázmin 1., Pohly Jována–Mák Virág–Mezei Boglárka 2.; lány páros: Németh Sára–Tóth Boglárka 5., Tari Gabriella–Kovács Kíra 6.

Gyermek korosztály, vegyes páros: Schuman Márton–Biksi Borbála 3., lány hármas: Pelczel-Nagy Eszter–Krausz Kitti–Katona Lilla 5.

Youth korosztály, lány hármas: Kis Vanda–Balogh Dorka–Sárdi Borbála 2., lány páros: Bernáth Dorina–Lovász Eszter 2.

Serdülő II. korosztály, lány hármas: Kabai Bernadett–Monostory Anna–Bikkes Eszter 1., lány páros: Bikkes Virág–Stattner Noémi 4., Mákszem Beatrix–Vajna Lilla 6., Molnár Bianka–Droba Tünde 7.

Címkék