Régiós borversenyt hirdetnek az érdi pincetulajdonosok

A Pincetulajdonosokkal Érd-Ófaluért Közhasznú Egyesület régiós borversenyt hirdet. Nevezni fehér, rozé és vörös borokkal lehet évjárat megkötése nélkül.

Hasonló tartalmaink:

A borversenyre nevezett borokat okleveles borbírálók bírálják el május 19-én zárt zsűrizés során az ófalusi Buki Pincében. Az ünnepélyes eredményhirdetésre május 27-én 15 órakor kerül sor a Szőlővirág Ünnep és Nemzetiségi Találkozó megnyitóján.

A bormintákat leadni (fajtánként 2 db 0,75l címkézetlen palackkal) az alábbi időpontokban lehet a Buki Pincében (Érd, Mély utca 19.):

1. Május 15. 17-18 óra között
2. Május 17. 17-18 óra között
3. Május 19. 08-10 óra között

Nevezési díj fajtánként 1000 Ft, minden további benevezett bor leadása 500 Ft.

Településünkön a helyi és környékbeli borosgazdák számára már évtizedekkel ezelőtt is rendeztek versenyt, de a hazai borkultúra legújabb kori fellendülése néhány évvel ezelőtt az érdi megmérettetést is új szintre emelte, hiszen ahogy a bor fogyasztásának, úgy a bor termelésének kultúrája is folyamatosan fejlődik. Ennek ellenére még mindig sokan esküsznek az édes borokra illetve sok gazda gondolja úgy, hogy az ő bora a legjobb a világon. Ezért is fontosak ezek a versenyek, ahol objektív szempontból próbálják megítélni az adott italt. A régiós borversenyről Pincetulajdonosokkal Érd-Ófaluért Közhasznú Egyesület alelnökével, Bukovszki Csabával beszélgetünk. Hallgassa meg!

Címkék