Kezdődik a bajnoki hajrá

Nem csak a matematikaérettségi közeledik, hanem a labdarúgó bajnokságok vége is, így nem csak az iskolások, hanem a klubvezetők is egyre többet foglalkoznak a számokkal, hiszen a következő hetek szereplése a következő éveket is befolyásolhatják.

Hasonló tartalmaink:

Nem bírtak a dobogóssal. Igazolta magát a papírforma, s 3–1-es vereséget szenvedett a forduló előtt még harmadik, ám a három pont begyűjtésével egy helyet előrelépő Balmaz Kamilla Gyógyfürdőtől a Budaörs a Merkantil Bank Liga NB II 34. fordulójában.
Bognár György együttese a 23. percben került hátrányba, majd az 56. és 59. percben is bevették Vajda Dániel kapuját a hajdúságiak, ezekre pedig csak a 91. percben Stieber András tudott felelni, ám a budaörsiek – köszönhetően a riválisok vereségének – így is négy pontra vannak az egy hellyel mögöttük álló Kozármislenyhez képest.

Merkantil Bank Liga NB II, 34. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Budaörs 3–1 (1–0)
Gólszerzők: Sigér (23.), Bokros (56.), Vajda S. (59.), ill. Stieber A. (91.)

Nagy lépés előre. Az Érdi VSE fordulatos mérkőzésen 3–2-re nyert hazai pályán a Budapest Honvéd-MFA II ellen, ezzel ugyan a tabellán nem mozdult, de egyre közelebb került az ezüstéremhez, miután a három pont megszerzésével a hátralévő négy meccsen egy pontot gyűjtve biztosan dobogós, kettővel biztos ezüstérmes. Ha Limperger Zsolték legközelebb a hét meccse pontot sem szerző III. kerületi TVE ellen is nyernek, akkor a másodiknál nem végezhetnek rosszabb helyen.

Az Érdi VSE–Budapest Honvéd-MFA II mérkőzés részletes beszámolója ide kattintva érhető el!

Az NB III-tól búcsúzó Diósdhoz visszakerült a nemrég elküldött Cservenka Gergő és Takács Máté is a csapatba, ám a kiesési rangadót a Sárvár FC ellen így is elvesztette 2–1-re a Diósd. A Magyar Labdarúgó Szövetség adatbankja szerint a Diósd edzőjének még Nahóczky Attila van beírva, ám lehetett arról hallani, hogy az Érdi VSE korábbi válogatott játékosa, az elmúlt időszakban a Diósdot másodedzőként segítő Kovács Béla vette át az irányítást a kispadon.

NB III, Nyugati csoport, 30. forduló
Sárvár FC–Diósd 2–1 (1–1)
Gsz.: Maráczi (40.), Hoós (90.), ill. Balázs G. (14.)

Érdi VSE–Budapest Honvéd-MFA II 3–2 (1–1)
Gsz.: Kelemen (40.), Balázsovics (60.), Németh G. V. (70.), ill. Tóth Barna (5.), Kovács Dániel (52.)

Ez is papírforma. Mit lehet várni egy olyan meccstől, amikor a kiesőjelölt az éllovashoz utazik? Természetesen hazai győzelmet. S ez így is volt a Pest megyei elsőosztály 26. fordulójában is, miután a Százhalombattai LK Farkas Ádám és Molnár Zoltán góljaival 2–0-ra kikapott a Vecsés FC-től.

Pest megyei I. osztály, 26. forduló
Vecsési FC–Százhalombattai LK 2–0 (1–0)
Gsz.: Farkas Ádám (21.), ill. Molnár Zoltán (48.)

Beharangozónkban azt a kérdést vetettük fel a Pest megyei II. osztály déli csoportjának kapcsán, hogy csökkenti-e hátrányát a Dunavarsánnyal szemben a Törökbálinti TC. Erre egy egyszerű „nem” lenne a válasz, de ennél bonyolultabb a helyzet, hiszen a Fémalk idegenben 4–2-re nyert a Tököl VSK II ellen, míg a törökbálintiak 3–2-es vereséget szenvedtek a Ráckeve VAFC vendégeként, így nemhogy nem csökkentették, hanem növelték hátrányukat. Ezáltal a TTC úgy van nyolcpontos hátrányban, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, de a két együttes az utolsó előtti körben még Dunavarsányban összecsap egymással.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 26. forduló
Ráckeve VAFC–Törökbálinti TC 3–2 (1–0)
Gsz.: Horák (44., 61.), Tóth Dávid (53.), ill. Obreczán (54.), Orbán P. (73.)

Infohalmaz. Öt csapat, négy meccs, két győzelem, egy döntetlen, két vereség. Kissé felemássá sikeredett a hétvégi Pest megyei harmadosztályú bajnokság délnyugati csoportjának 23. fordulója. Az Érdi VSE második csapata hatpontos és hétgólos meccset bukott, miután a Délegyháza KSE vendégeként szenvedett 6–1-es vereséget. A Tárnok KSK nem bukott, miután a Dunafüred-Százhalombattát győzte le 3–1-re idegenben, ezzel, na meg a Sóskút hazai bravúrjával a tárnokiak a harmadik helyre léptek elő, hiszen a Sóskút SKE 1–1-es döntetlent játszott a Kiskunlacháza SE-vel. Az éllovas Diósdi TC 3–0-s gólaránnyal megkapta a Dunaharaszti MTK elleni mérkőzést.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 23. forduló
Délegyháza KSE–Érdi VSE II 6–1 (1–0)
Gsz.: Nagy G. (44.), Dudás J. (54., 56., 87.), Horváth Krisztián (70.), Lakatos T. (79.), ill. Bednári (72.)

Dunaharaszti MTK II–Diósdi TC 0–3

Dunafüred-Százhalombatta–Tárnok KSK1–3 (0–2)
Gsz.: Baráti (55.), ill. Vida P. (23., 38.), Ilyés A. (76.)

Sóskút SKE–Kiskunlacháza SE 1–1 (1–1)
Gsz.: Szabó Ferenc (14.), ill. Tóth József (26.)

Címkék