Érem és debütálás

A Vasas Fáy utcai ökölvívótermében vett részt az idősebb Süllős Gyula emlékversenyen az Érdi Box Klub két bokszolója, Ruzsinszki Bálint és Tóth Domonkos.

Hasonló tartalmaink:

A serdülőknek rendezett háromnapos viadalon Ruzsinszki Bálint (48 kg) első éles meccsén lépett a szorítóba, hiszen ugyan már két éve űzi a sportágat, de eddig csak bemutató mérkőzéseken húzott kesztyűt.

A válogatott Tóth Domonkos (43 kg) sorra járja a viadalokat, s ezúttal ismét válogatottbeli csapattársa ellen lépett a kötelek közé, miután első meccsét megnyerte és a fináléban vereséget szenvedett, így ezüstérmesként zárt.

Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője a viadal előtt azt mondta, a cél, hogy kihozzák magukból a lehető legtöbbet.

– Domi a második mérkőzésén a maximumot nyújtotta, igaz, hogy kikapott, de sokkal jobban bokszolt, mint az első meccsen, Bálintnak pedig ez volt az első meccse, szóval ennél már csak jobb lesz neki.

Reméljük, hogy Domi érme a magyar bajnokságra még fényesebben fog csillogni – fogalmazott Dobrádi Zsolt.

Ami a folytatást illeti, az ÉBK nem áll le, hiszen hétvégén a Budapest Bajnokságon lesz érdekelt, ahol már a sérülése után visszatér Szigetvári Bendegúz (52 kg) is.

– Bálint az elején jár az útnak, de Domitól és Benditől és tőle is jó teljesítményt várok. Mindenki esélyes az éremre – mondta a hétvégi verseny elé a vezetőedző.

Tóth Domonkos mozgalmas időszakon van túl, hiszen a március végi csepeli pofonparti után diákolimpián is járt, majd az angyalföldi versenyt követően hétvégén ismét szorítóba lép.

– A folyamatos versenyeztetés miatt nagyobb rutinjuk lesz, ami előbb-utóbb meghozza gyümölcsét – tette hozzá.

(fotó: Irmai Zsófia Photography)

Címkék