Nemzetközi versenyt nyert tollaslabdázónk

Az Érdi VSE sportolója, az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanulója, Kis-Kasza Miklós U15-ös válogatottként oldalán Tóth Kristóffal aranyérmet szerzett a horvátországi Dubrovnikban rendezett nemzetközi viadalon.

Hasonló tartalmaink:

Fiatal tehetségünk meghívást kapott a korosztályos válogatottba, ahol egyéniben, párosban és vegyes párosban is pályára lépett a háromnapos nemzetközi megmérettetésen. A Horvát Tollaslabda Szövetség által szervezett Yonex Croatian Youth International 2017 elnevezésű versenyen az érdi kiválóság párosban a debreceni sportiskola tanulójával, Tóth Kristóffal remek játékkal, meccsről-meccsre egyre összeszokottabban, egymást jól kiegészítve menetelt a fináléig, ahol aztán rendkívül kiélezett mérkőzésen három szettes összecsapást nyertek meg a magyarok az orosz duó ellen, így aranyérmesek lettek.

– Így utólag nagyon eredményesnek mondhatom, hiszen Miklós három versenyszámban is pályára lépett, egyéniben, vegyes párosban egy pécsi lánnyal, illetve párosban Tóth Kristóffal. A legsikeresebb ebből a három versenyszámból utóbbi lett, hiszen a dobogó legfelső fokáig tudtak menetelni, több nemzetközi párost megverve – olvasható Tornai Tibor, az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetőjének nyilatkozata a klub honlapján. Mint megjegyezte: ebben a viszonylatban már minden ellenfél nagyon erős, mivel a világ minden tájáról voltak versenyzők, így Indiából, Indonéziából, Svédországból, Csehországból, Oroszországból, Bulgáriából is.

– Könnyű meccsei nem voltak, egyéniben jól kezdett, egy horvát és egy bolgár fiú legyőzésével jutott előre, ott viszont a végső győztes indiai versenyző búcsúztatta. Abból is lehetett tanulni, de egyelőre az nagy falat volt – tette hozzá Tornai Tibor.

Kis-Kasza Miklós úgy lett az U15-ös válogatott tagja, hogy még egy évvel fiatalabb a korosztálynál, de a Magyar Tollaslabda Szövetség célja a mostani versennyel az volt, hogy a következő évi Európa-bajnokságra keresse meg a lehetséges hazai indulókat, akik akkor az U15 krémjét alkothatják. A szakosztályvezető elmondta továbbá, hogy a korosztályos magyar válogatott indonéz edzőjét meggyőzte Kis-Kasza Miklós

Címkék